• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Snak om kemi kan hurtigt blive en skræmmekampagne, men det er også lidt skræmmende. Vi omgives af mange ting, som potentielt kan påvirke vores sundhed. Det er næppe ét konventionelt æble, der vælter læsset, det er nærmere den cocktail af uhensigtsmæssige stoffer, vi omgiver os med hver eneste dag. Lige fra den nye sofa, til de udenlandske jordbær og imprægneringen af vores støvler. Med denne artikel ønsker vi at kaste lys på områder, hvor du kan reducere uønsket kemi i hverdagen, så du kan tage et aktivt valg

Det aktive valg er vores bedste mulighed, for at undgå kemi i hverdagen. Der er desværre ingen som advarer os, når vi er i gang med at købe en vare. Vi skal selv gøre vores research og stole på mærkningsordninger, som f.eks. Svanemærket, Økologi og OEKO-TEX. Hos High on Life gør vi os umage for at vælge uproblematiske kvalitetsprodukter til vores webshop, så valget er nemt for vores kunder.

 

10 trin til en kemifri hverdag

Køb økologisk og undgå sprøjterester

Vi har talt om dette i årevis – for det er essentielt for at undgå pesticidrester mm.

Rens dit drikkevand for PFAS

Har du testet vandkvaliteten i din vandhane? Vand er et område, vi ikke har lyst til at gamble med, derfor renser vi vores drikkevand med OsmoFresh.

Brug hudpleje og kosmetik uden hormonforstyrrende stoffer

Dette er virkelig en jungle, for der findes mange udsagn om naturlighed og renhed. Sandheden er, at der kan være svært at gennemskue. Vi sætter vores penge på Bettes Skincare, som er gennemført ægte.

Vælg køkkengrej uden belægninger

Vælg naturlige materialer og undgå teflon i dine potter og pander. Vi er begejstret for de Buyer, som er fremstillet af 99.9% rent jern.

Undgå engangsemballage

Når muligt, så drop stanniol, plast film, plastikflasker mm. Brug hellere en vakuumbeholder, glasflasker eller sæt en tallerken over salatskålen.

Kemifri madopbevaring

Vælg glas og rustfrit stål – eller BPA frit plast. Vi bruger Zwilling og Pulito.

Naturlige rengøringsmidler

Brug de miljøvenlige – men du kan altså også komme langt med eddike, citronsaft og bagepulver.

Luft ud hver dag for et godt indeklima

Vær særligt opmærksom på stearinlys, luftfriskere og duftlys, som kan indeholde parfume og syntetiske kemikalier. Vil du gerne bruge dufte, er æteriske olier bedre.

Giv tekstiler, møbler og senge karantæne

Uha, tør vi næsten tænke på, hvad vi byder velkommen, når den nye sofa skal stå og ’dampe’ af midt i stuen? Man kunne fristes til at give det nye karantæne i garagen, inden det får lov at komme indenfor. Vi går ind for naturlige og ærlige tekstiler, og er derfor fortaler for Ecoinvent, som laver produkter af europæisk hør. 

Vask nyt tøj inden brug

Vask altid nyt tøj før du tager det i brug, for at undgå uønsket kemi i dit tøj. Vær opmærksom på at ’økologisk bomuld’ referere til hvordan fibrene er dyrket - ikke hvordan metervarerne er efterbehandlet. Eller endnu bedre: køb tøj i genbrug.

Det kan virke overvældende og skræmmende, men husk på det som Mads Bo altid siger. ’Selv små justeringer og tiltag kan give fantastiske resultater over tid.’ Så find ét område, du ønsker at forbedre f.eks. i dine skønhedsprodukter. Bevæg dig derefter videre til et nyt område. Læs altid ingredienslisten, brug appen 'Kemiluppen' og vælg mærkningsordninger du har tillid til, når du køber nye produkter.

Det er, når du står med indkøbskurven, du træffer de afgørende valg for en kemifri hverdag.

 

NB: Ordet kemi henviser i denne artikel til uønskede pesticider, tungmetaller, flammehæmmere, hormonforsyrrende stoffer, PFAS og andre substanser der er skjulet i vores hverdag.

Relaterede produkter