• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Umahros hummus

Smørbønne-avokado-hummus

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Umahro har lavet denne anderledes og hamrende lækker udgave af hummus! Den er nemlig lavet med smørbønner og avokado, som giver hummussen endnu mere cremethed. Brug blandt andet hummussen som dip til grøntsager, i pitabrød eller som smørepålæg.

Hvis du blender hummussen med lidt vand fungerer den perfekt som en slags sauce eller creme til dit måltid. Du kan også røre hummussen med finthakkede krydderurter, fx persille, dild eller koriander og derefter vende kogte kartofler i den til en salat.

Og du kan selvfølgelig også bruge kikærter - smørbønner bliver bare mere cremede.

Der er masser af monoumættet fedt, naturlig E-vitamin og fytosteroler fra både avokado, olivenolie og tahin; hvidløgene indeholder svovlforbindelser (der giver den dejlige ånde), og der er masser af fibre og kalium i både avokado og smørbønnerne.

Opskriften giver ca. 4 dl lækker hummus.

Opskriften er uviklet af Umahro.

Ingredienser

  • 3 dl drænede, kogte smørbønner (du kan godt tillade dig at bruge dem på dåse eller i karton)
  • 2 fed hvidløg
  • Friskpresset saft og fintrevet skræl af 1⁄2-1 økologisk citron
  • 1 moden avocado
  • 1-2 spsk tahin
  • 2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. fintmalet spidskommen
  • 5-6 dråber fishsauce
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Evt. et skvæt æblecider- eller brun riseddike

Fremgangsmåde

  1. Blend alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor, til du har en helt fin, fløjlsblød creme.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Hummussen kan holde sig 3-4 dage på køl.