• Fragt kun 29 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Sund Pumpkin Pie
Glutenfri og sukkerfri græskartærte

(15 stemmer)

Jeg har eksperimenteret lidt med et sundt alternativ, til den populære amerikanske pumpkin pie.
Tærten er tiltænkt som en dessert og derfor er der blandt andet tilsat dadler og honning for at søde den.
Bunden er lavet på kikærter for at gøre den glutenfri.

Tærten laves i din Vitamix blender og kan med fordel laves dagen før da den skal nydes kold.
Du kan evt. piske noget sojafløde for at gøre tærten ekstra fræk.

Sværhedsgrad: Mellem

Ingredienser

  • Bund:
  • 1 dåse kikærter (drænet og skyllet)
  • 1 æg
  • 1 dl. glutenfrie havregryn
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 3-4 dadler uden sten
  • 1/2 tsk. salt
  • Fyld:
  • 1/2 Hokkaido græskar, med skræl, uden kerner
  • 3 æg
  • 5 dadler
  • 110 gr. kokosmælk
  • 1 dl. honning
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. støt nelliker
  • 1 tsk. støt ingefær
  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  • Blend havregryn til mel, tilføj derefter de andre ingredienser og blend til en ensartet dej.
  • Pres dejen ud i et olie-smurt tærtefad.
  • Skær hokkaido i grove tern.
  • Bag tærtebund og hokkaido i ovnen i 30 min ved 175 gr.
  • Tag begge dele ud af ovnen igen.
  • Kom hokkaido i blenderen sammen med de øvrige ingredienser til fyld og blend til en ensartet masse.
  • Hæld det over i tærtefadet og bag den i ca. 45 min.
  • Når du kan stikke en knivspids i tærten uden at der dej med op så er den færdig.
  • Stil den på køl og nyd den afkølet. Dejen sætter sig lidt mere når den bliver ordentlig kold.

Original Mads Bo opskrift

Denne opskrift er udviklet personligt af Mads Bo.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud