• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

En ting som virkelig kan påvirke din oplevelse af dagen er dit blodsukker. Evnen til at have et stabilt blodsukker er alfa og omega for dit overskud, energi og glæde. Som med så mange andre her i livet, skal vi finde svaret i kosten.

Grøntsager til blodsukkeret

Undgå ’hurtige’ kulhydrater og sukker. Og det er i den forbindelse vigtigt for os at pointere, at en frugtjuice har nogenlunde samme effekt på vores blodsukker, som hvis vi spiste direkte af sukkerskålen. Pga. det lave fiberindhold, får det blodsukkeret til at stige gevaldigt, for derefter at hamre direkte i kælderen efterfølgende. Af samme grund anbefaler vi ikke ren frugtjuice. Vi har siden 2003 anbefalet 80% grøntsager og 20% frugt - men hvorfor egentlig ikke bare sige: 100% grøntsager.

Gå efter grøntsagerne

En af de væsentligste grunde til at vælge grøntsager frem for frugt, når vi juicer og blender er, at grøntsager indeholder flere næringsstoffer og en meget mindre mængde sukkerstoffer. Vær dog opmærksom på, at underjordiske grøntsager som f.eks. rødbede og gulerod indeholder væsentligt flere sukkerstoffer end overjordiske grøntsager som f.eks. agurk, broccoli, spinat og squash. Så er din blodsukkerregulering hypersensitiv, bør du ligeledes undlade rodfrugter i din juice.

Fine fedtstoffer til ustabilt blodsukker

Tilsæt meget gerne en lækker kvalitetsolie i din juice eller smoothie. Det er ikke kun utroligt velsmagende, det sikrer dig også en langt bedre optagelse af de fedtopløselige vitaminer. Derudover stabiliserer olie dit blodsukker, hæver forbrændingen og holder dig ”kørende” i længere tid. At det mindsker trangen til sukker og andre søde sager er kun en af mange andre ”bivirkninger”. Personligt bruger vi  "Olie by High on Life", som er lavet i samarbejde med en producent hvis kæphest er pressetemperaturer. Den er sammensat som et kosttilskud og altså specifikt designet til alle, der mangler essentielle fedtsyrer. Olien er desuden totalt genialt til dig, der har udfordringer med bevægeapparatet, immunforsvaret og fordøjelsen.

Flippede fibre til blodsukkeret

Udover at forbedre afføringen hjælper fibre med at binde tungmetaller og det dårlige kolesterol, så det kommer ud med afføringen og samtidig har det en god effekt mod forskellige kræftformer. Derudover er fibre fantastiske til at stabilisere vores blodsukker. Så er du særligt sensitiv over for blodsukkerudsving, så overvej at spise en lille håndfuld mandler sammen med din juice. De er proppede med fibre og indeholder ligeledes gavnlige fedtsyrer, som bidrager til et stabilt blodsukker. Ingen mand eller kvinde bør leve af friskpresset juice alene. Der er en grund til, at vi har fået tænder.

Opløselige og uopløselige fibre

Når alt dette er sagt er fibre ikke bare fibre. Der findes nemlig både opløselige og uopløselige fibre. Når du drikker dine grøntsager i form af juice, mister du mange af de uopløselige fibre, men du får til gengæld rigtig mange af de opløselige fibre, som har en ganske gavnlig effekt på kroppen. Opløselige fibre hjælper bl.a. med at hæmme bakterielle vækster i tarmen og støtter derfor hele mikrofloraen. Som altid er intet sort/hvidt. Vores påstand er, at juicer og smoothies er en fremragende måde at tilføre fibre på, men husk at få dine planter på så mange måder som muligt. Udover at spise dine planter i rå form, så varier gerne ved at drikke, dampe, bage og svitse dine planter. Med andre ord, omgiv dig med planter.  

Chiafrø i vand og juice

Tilsæt gerne forskellige sunde tilsætninger, når du både juicer og blender. F.eks. kan du med fordel tilsætte chiafrø i dine juicer og lade dem trække nogle timer. Udover at de indeholder gigantiske mængder fibre og gode fedtstoffer, kan de bidrage til, at juicen bliver mere geleagtig og spændende. Men det er selvfølgelig en smagssag. Personligt elsker jeg det! 

Ting til et stabilt blodsukker

Du kan også overveje at tilsætte nedenstående ingredienser, når du blender, da de alle har en blodsukkerstabiliserende effekt og øger mætheden gevaldigt:

  • Tahin og mandelsmør
  • Iblødlagte mandler, frø og kerner
  • Proteinpulver og kvalitetsolie
  • Mad fra dagen før som kogte quinoa, ris og kikærter.

Derudover er der en del undersøgelser som konkluderer, at kanel virker blodsukkerregulerende og kan bruges til patienter med insulinresistens og type 2-diabetes. Og ja, kanel smager faktisk helt ok i smoothies!

Stabilt blodsukker for altid

Hvis du virkelig ønsker at gøre noget godt for dig selv og din livsoplevelse, så begræns indtaget af ’flydende frugter’, hvidt brød, kage, slik og chokolade. Indfør hyppige, mindre og grove måltider. Sæt dine penge på grøntsagerne og hold endelig ikke igen med de gode fedtstoffer. Sørg for at få 10-20% protein i forbindelse med alle måltider og kombinér meget gerne ovenstående med daglig motion, 2-3 liter vand og en god nattesøvn. Beslutter du dig for at gøre ovenstående, vil du med garanti opleve et større mentalt overskud, en bedre hukommelse og mere energi. Og ja, du vil garanteret også føle dig mere glad, tilfreds og tilpas.

 Måske du også har lyst til at læse:
Sådan slipper du af med sukkertrangen
Spis mindre, lev længere

Relaterede produkter