Gratis fragt ved ordrer over 500 kr. til GLS Pakkeshop eller Erhverv

Skønne morgenboller
Sunde boller med sesamfrø, hørfrø og græskarkerner

(92 stemmer)

Spis eventuelt med hjemmelavet nøddesmør eller en god økologisk gedeost med rød peber og lidt purløg. Du kan også supplere med et blødkogt æg og lidt frugt.


Prøv andre plantebaserede retter fra min bog 'Super Simpel Sundhed'.

Portioner: 8 stk.

Ingredienser

  • ½ l tempereret vand
  • 5-10 g økologisk gær
  • 1 tsk Himalaya eller Læsø salt
  • 1 tsk honning
  • 2 dl havregryn
  • 1 håndfuld hele græskarkerner
  • 1 håndfuld hele sesamfrø
  • 1 håndfuld hele hørfrø
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 3 dl speltmel
  • Sigtet speltmel til den sidste del af æltningen

Fremgangsmåde

  • Røres og dækkes af et viskestykke. Hæver nogle timer eller natten over.
  • Æltes færdig, hvor du tilsætter sigtet speltmel eller speltmel efter behov. Dejen skal æltes rigtig godt, mindst 10 minutter, for at give den luftighed. Dejen må ikke blive for fast, den skal helst have lidt klæbrighed. Formes til 8 boller, der sættes på en bageplade og efterhæver 20 minutter. Bages ved 200 grader i ca. 35 minutter.
  • Få flere opskrifter med sunde fedtstoffer i bogen 'Fedt for Life - din guide til sundt fedt'.
  • Du kan finde flere af Anette Harbech Olesens lækre opskrifter på madforlivet.com.

Tip

Når du bager, skal du tilsætte hele kerner. Det kan ikke anbefales at bage med kværnede kerner, da fedtsyrerne kan harskne. Ved at anvende hele kerner får du glæde af kernernes sunde fibre, men altså ikke af fedtstofferne.

Original Mads Bo opskrift

Denne opskrift er udviklet personligt af Mads Bo.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud