• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Ja tak til rent drikkevand!

Medicinrester, pesticider og nitrat i vores danske drikkevand. Forskrækket, men samtidig en smule forvirret?

Det er der ikke noget at sige til. For på trods af en principiel nultolerance overfor pesticider i vores danske drikkevand, dukker der konstant nye lukninger af vandboringer op. Skæmmende statistikker fylder medierne og hertil svarende konsekvenser. Måske er tiden inde til, at vi selv renser vores vand!

Hvor rent er drikkevandet i Danmark?

Desværre ikke rent nok, hvis du spørger os. Mange møder os med et blik af direkte konspirations-skepsis – for vi har jo verdens reneste drikkevand.
Vi er godt nok blevet opdraget i den tro, men alt tyder desværre på, at vi står overfor den mest omfattende grundvandsforurening i Danmark nogensinde.

Mange af landets vandværker har for høje niveauer af pesticider og nedbrydningsprodukter som medicinrester i drikkevandet. Pesticidindholdet kan være under “grænseværdien”, fordi pesticiderne er i en nedbrydningsproces, der skaber nye kemiske forbindelser. Disse nye forbindelser er forskerne først for nylig blevet opmærksomme på. Og så kan man jo spørge sig selv om, hvad vi endnu ikke kender til af skadelige stoffer i vores grundvand. Miljøstyrelsen ser med stor alvor på denne udvikling, som flere kalder en bombe under den danske vandforsyning.

F.eks. står det langt værre til med forureningen af grundvandet med sprøjtemidlet Desphenyl-cloridazon end frygtet*. Chloridazon blev forbudt i Danmark i 1996. Det var en tilfældighed, at stoffet blev fundet i grundvandet, da det ikke var med på listen over det, som vandværkerne skal måle for.

Og det er viden som denne, vi ikke er parat til at læne os tilbage og vente på.
Faktisk har vi slået et slag for at rense vores vand i flere år.

 

Hvorfor skal vi selv rense vores vand?

Hvis du har været til et Mads Bo foredrag, så ved du, hvor meget vand betyder for din krop og ikke mindst dine mange celler. Faktisk består du af 70% vand og de fleste er klar over, at et korrekt vandindtag giver os en pænere hud, understøtter et vægttab og er med til at give en bedre energi. Så det påvirker altså vores sundhed på alle måder, og vores generelle velbefindende.

Læs mere

Relaterede artikler

Relaterede opskrifter