Det lader til at JavaScript er deaktiveret i din browser. Du skal have JavaScript slået til i din browser for at kunne bruge alle funktionerne på dette website.
Man - fre 09.00 - 14.00
[email protected]
IL' TEMPO GIGANTE SHOT
Vandmelon is
Spizy Thai suppe
Sort quinoapizza
Det behøves hverken at være bøvlet, avanceret eller langsommeligt at lave en hurtig og nem isdessert. Har du en kraftig blender med stav og nogle frosne ingredienser, behøves du i min verden ikke en ismaskine. I denne artikel vil jeg guide dig godt på vej. Og inden du går helt bananas så husk, at mange af opskrifterne indeholder en del frugt, hvorfor man selvfølgelig ikke skal vælte sig i disse is og desserter hele dagen. Opskrifterne er ment som et godt og sundt alternativ til ’weekendsnolder’.
I princippet kan du bruge alle former for væske i dine is. Det kunne f.eks. være plantemælk, friskpresset juice og aroniasaft, som alle både er sunde og har potentialet til at bidrage med en smuk farve.
Personligt har jeg en forkærlighed for fed kokosmælk i mine isdesserter, da jeg både elsker smagen og ofte oplever, at konsistensen bliver mere flødeis-agtig. Det vigtigste er at holde igen med væsken, så din is ikke bliver for flydende. Husk at det altid er nemmere at tilføje mere væske undervejs end at hive det ud igen.
Ønsker du en lækker, cremet og fed konsistens, er det særlig vigtigt med de fede frugter som avokado, banan og mango. Af samme grund er det også gennemgående ingredienser i disse opskrifter. Og husk, at hvis du blender frosne ingredienser for lang tid, vil blenderen begynde at varme dem op, hvilket resulterer i, at konsistensen begynder at blive for flydende. Så det er en balance mellem at få ingredienserne blendet ordentligt, men ikke for lang tid. Og bliver opskriften nu af den ene eller anden grund for tynd, kan du altid tilføje en ekstra banan, avokado, lidt mango eller en håndfuld isterninger. Husk også at frosne bananer ikke bare smager bedre end friske, de giver også en ret genial konsistens.
Jeg køber ofte stort ind af bananer. Faktisk er jeg typen, der nogle gange køber en hel kasse med hundrede styk. Ofte kan du også finde en pose plettede (økologiske) bananer i supermarkedet til 5 kr. Og husk venligst at brune pletter ikke gør spor, tværtimod smager de ofte af mere. Når jeg har købt mine bananer, skræller jeg dem, knækker dem i tre stykker og kommer dem i frostposer. Det vigtigste er at skrælle dem før du fryser dem ned, og at du altid har nogle liggende, hvis nu is-lysten skulle melde sig.
Generelt er det en god ide at komme de blødeste ingredienser i bunden af blenderkanden først, da det gør det meget nemmere at blende. Ellers handler det om at bruge tamperen flittigt, til at presse ingredienserne ned mod kniven. Langt de fleste is, man laver på blenderen, egner sig fantastisk til fryseren, så overvej at lave en dobbelt portion og frys noget ned til næste gang, du bliver lækkersulten. Her kan du både bruge isforme med pind, og ligeledes blot komme det i en skål og bruge en iskugleske.
Jeg vil på det kraftigste anbefale dig at eksperimentere med smagsgivere som lakrids, vanilje, kardemomme, anis og kakao. Du kan også fint lege med både saft og skal fra f.eks. lime og appelsin. Opskrifterne kan toppes med tørrede gojibær, hakkede nødder og mandler, kokos, chokolade eller kakaonips. Det giver et flot farvespil og fungerer rent smagsmæssigt rigtig fint.
Jeg håber, du kan bruge de mange tips og at du nu ved meget mere om det at lave is på blenderen. Husk at du finder et stort og farverigt udvalg af lækre is og alkoholfrie cocktails her på siden samt i min bog Power Blending.
Din succes er min motivation.
Mads Bo
Is på 50 sek. på din blender
Trin for trin sådan laver du is på din Vitamix.
Sådan får du en sund sommer
Få de bedste tips til at holde et godt bundniveau gennem sommeren.
Sunde isdesserter på din blender fra Go´morgen tv
Sådan laver du lækre og sunde isdesserter på din blender
Blueberry Icecream
Chokolade is mousse
Hurtig og nem chokolade is mousse dessert
Chokolade Nicecream
Lime og æble sorbet
Lækker & Sund Islagkage
Nem Mango og kokossorbet
Venligst læs og accepter vores vilkår og betingelser, inden du fortsætter med dit køb.