Det lader til at JavaScript er deaktiveret i din browser. Du skal have JavaScript slået til i din browser for at kunne bruge alle funktionerne på dette website.
Man - fre 09.00 - 14.00
[email protected]
IL' TEMPO GIGANTE SHOT
Vandmelon is
Spizy Thai suppe
Sort quinoapizza
Spis planter, det er nemmere end du tror. Og smager næsten som det du kender, måske bedre.
Nemt og sundt, men vigtigst af alt smagfuld mad, lavet på under 10-20 minutter er klart min yndlingsmad, når jeg selv skal stå i køkkenet. Selvfølgelig kan jeg være svær at rykke væk fra køkkenbordet igen, hvis jeg først kommer i gang med at lege og eksperimentere. Men jeg har for længst indset, at hvis man vil have succes med at integrere en sund livsstil i en travl hverdag, gælder det om at gøre det simpelt. Og skal vi have held med at inspirere andre, gør det ikke noget at det minder om noget vi allerede kender. Anskaffer du dig det rigtige værktøj og får indkøbs basisvarer som kokosmælk, quinoa, gærflager osv., lover jeg, at sundhed hverken er svært, tidskrævende eller kompliceret.
Økologi og veganske alternativer kan hurtigt blive gjort til noget hokus pokus. Men det er faktisk slet ikke så svært. Jeg tror på, at vi grundlæggende godt ved, hvad der er sundt og hvad der ikke er sundt. Og for mig giver det rigtig god mening, at vi som mennesker skal spise det der hænger på træerne og kommer op af jorden.
Men al begyndelse kan være svær og forandring er for de fleste en udfordring. Derfor har jeg også kastet mig over sundere alternativer til de velkendte pastasaucer og dips. Pasta er en skøn spise, men desværre er min krop ikke så vild med ’hurtige kulhydrater’ som jeg er. Og det samme gælder for de mange velkendte saucer som er fyldt med fløde og meget få grøntsager. Derfor har jeg samlet 9 opskrifter på varianter af velkendte pastasaucer og bud på alternative pastaformer, der giver de blege alternativer baghjul. Før du ved af det, har du fået nye yndlingsopskrifter, der ovenikøbet kan laves på 5-10 minutter på din Vitamix blender. Og hvis du tænker fremad og opbevarer dine ingredienser under vakuum, kan du sagtens lave større portioner og gøre det endnu nemmere at hive en pastaret ud af ærmet. Velbekomme!
Udover at fungerer som et glimrende alternativ til den hvide pasta, tilfører den også en smuk farve til de fleste retter. De fleste næringsstoffer sidder lige på og under skrællen, men skal du omvende en flok kritikere, kan du vælge at skrælle den. Så er det ikke farven, der afslører forskellen.
Sådan gør du: Lav spaghettistrimler ved at køre squashen igennem en såkaldt spiralizer eller brug en Julienne-skræller. Spis squashstrimlerne/pastaen rå med en af nedenstående saucer eller giv dem et hurtigt opkog, så de stadig fremstår sprøde og al dente.
Sød kartoffel er en lille, lækker, sødmefuld størrelse, der virkelig har fundet vej til mit køkken og den kan også sagtens bruges som pasta. Fantastisk smag, ikke mindst en smuk farve og så er den et godt næringsrigt alternativ til den hvide kartoffel i det hele taget. Nem at finde i de fleste supermarkeder.
Sådan gør du: Lav spaghettistrimler ved at køre den søde kartoffel igennem en såkaldt spiralizer eller brug en Julienne-skræller. Spis strimlerne/pastaen rå med en af nedenstående saucer eller giv dem et hurtigt opkog, så de stadig fremstår sprøde og al dente. Servere vi dem rå, tilfører de en lidt anden smag end hvis du giver dem et hurtigt opkog eller lige steger dem kort på panden. Personligt elsker jeg den lidt knasende tekstur, men det er alt efter retten og din personlige smag.
Velkendt og særdeles smuk både i farven og i sin sødmefulde smag. Gulerødderne er på samme måde som søde kartofler fantastiske i både sprød, stegt og kogt tilstand. Bland dem evt. med squashen og få et helt andet udtryk på din ret.
Sådan gør du: Lav spaghettistrimler ved at køre guleroden igennem en såkaldt spiralizer eller brug en Julienne-skræller. Spis strimlerne/pastaen rå med en af nedenstående saucer eller giv dem et hurtigt opkog, så de stadig fremstår sprøde og al dente.
Kinaradise er en undervurderet rodfrugt, som hurtigt kan blive din yndlingspasta. Den stammer fra Asien og har en let bitter smag af sennep og peber. Den er super let at gå til, den skal blot skrælles som en gulerod og er herefter klar til at bruges både rå eller tilberedt.
Sådan gør du: Lav spaghettistrimler ved at køre kinaradisen igennem en såkaldt spiralizer eller brug en Julienne-skræller. Spis strimlerne/pastaen rå med en af nedenstående saucer eller giv dem et hurtigt opkog, så de stadig fremstår sprøde og al dente. Steger du dem på panden med lidt sesamfrø, er de lige til at sætte tænderne i.
Både bønne og linsepasta er et godt alternativ til den hvide pasta. De indeholder flere gode proteiner samt sunde kostfibre og så er de begge glutenfri. Bønnepastaen er lavet på sojabønner og linsepastaen er ofte lavet af røde linser. Begge dele er fantastiske på de dage, hvor du ikke lige har tid til at finde spiralizer og julienne-skræller frem.
Boghvedepastaen er endnu et skønt alternativ til den traditionelle pasta. Den er glutenfri og har en dejlig nøddeagtig smag. Da boghvede har et naturligt højt indhold af protein og sunde fedtstoffer, giver den ovenikøbet en god og længerevarende mæthedsfornemmelse.
Jeg har lavet 9 forskellige opskrifter på grøntsagssaucer der passer perfekt til et hav af grøntsagspasta strimler, dampede grøntsager, quinoa m.v.
Laver du dobbeltportion og gemmer dine rester forsvarligt i VacuCraft beholdere har du også mad til næste dag eller sidst på ugen. Sundt, lækkert og nemt.
Velbekomme og husk nu at dele opskrifterne med andre. At spise planter er nemmere end de fleste aner.
Mads Bo
Avocado Hollandaise
Grøn Pasta Pesto Sauce
Fantastisk med alle typer grøntsagspesto.
Hokus Kokos Karry Pastasauce
Klassisk Rød Pastasauce
Peanutdip
Rødbedepasta sauce
Sesamdressing
Spicy Avocado Pastasauce
Vegansk carbonara pastasauce
Venligst læs og accepter vores vilkår og betingelser, inden du fortsætter med dit køb.