Det lader til at JavaScript er deaktiveret i din browser. Du skal have JavaScript slået til i din browser for at kunne bruge alle funktionerne på dette website.
Åben man-fre kl. 9-14
info@highonlife.dk
Hindbærdrøm
Spizy Thai suppe
Sort quinoapizza
IL' TEMPO GIGANTE SHOT
Jeg elsker pizza. Smagen, duften og hele oplevelsen. Desværre er min krop ikke helt så vild med almindelig pizza og hvedemel, som jeg er. Derfor har jeg gennem tiden, eksperimenteret en del med sunde alternativer for at undgå den måske velkendte ’efterregning’. For mit eget vedkommende har jeg alt for ofte betalt med ’valutaen’ snot og slim, uren hud, lav energi og fordøjelsesproblemer. Bivirkninger som har fyldt markant mere – og længere tid, end de 30 minutter nydelsen varede da jeg spiste pizzaen. Og jeg ved at jeg ikke er alene. Flere og flere har forskellige fødevareallergier og andre forsøger at undgå de færdiglavede versioner fra supermarkedet, tankstationen etc.
Udfordringen er at glutenfrie og veganske pizzadeje kan være både noget og ingenting. Enten bliver det til en slatten omgang, man ikke engang kan tage op i hånden eller også lugter de bare generelt lidt af prut. Og så er de ofte ret langhårede at lave. Jeg har spurgt mig selv, kan det gøres nemmere? Kan man lave pizzadej på blender? En sundere pizzadej uden gluten, hvedemel og alverdens tilsætningsstoffer, der ikke binder mig til køkkenet i flere timer og samtidig smager godt. Og svaret er ja.
Jeg har eksperimenteret og leget med min Vitamix blender og et hav af forskellige ingredienser og kommet frem til seks forskellige glutenfrie pizzabunde som jeg synes smager rigtig godt. De er enkle at lave, de er relativt sprøde og så kan du putte lige den slags fyld på, du allermest har lyst til. Du får naturligvis opskrifterne her, samt nogle af mine favorittoppings. Men det er nu dejen, der er omdrejningspunktet.
Og lad mig dog sige det som det er. De sundere alternativer bliver aldrig til en 100% original hvid, Italiensk pizza. Heller ikke når det drejer sig om smagen. Men det er et godt alternativ til dig, der ønsker at spise pizza uden ’bivirkninger’.
Enkelte pizzabunde skal du stadig rulle ud på en bageplade, andre er våde som pandekagedej og derfor super nemme at hælde direkte ud på en bradepande med bagepapir. Jeg har bagt alle opskrifter på 1 side og så vendt dem om inden fyldet kommer på. Vil du have en endnu sprødere bund, kan et tip være at bage dem på begge sider, før du kommer fyld på, men det står min tålmodighed simpelthen ikke til.
TIP: Brug Vitamix Spatel til at få alt dejen ud af kanden.
Personligt spiser jeg ikke store mængder ost generelt, men vælger dog en god økologisk mozzarella, feta, parmesan eller lignende når jeg laver pizza. Jeg har forsøgt med flere alternative veganske oste, de smelter bare ikke altid helt efter hensigten. Men mon ikke der snart kommer en på markedet, der kan det hele? Der findes allerede veganske opskrifter på mere flydende oste-alternativer, der smager fantastisk. Sådan en opskrift har jeg også vedlagt et eksempel på, så har du muligheden for at prøve det selv.
Store mængder ost, ’bleg bund’, pepperoni samt cocktailpølser og lidt ananas fra dåse. En pizza bidrager sjældent med ret meget til din sundhedskonto, men sådan behøves det ikke være. Alt kan laves på en kraftig blender som f.eks. Vitamix. Og husk så lige, at når du laver pizza med nedenstående ingredienser, er mæthedsfølelsen langt større end ved brug af diverse glutenfri færdiglavede dejblandinger - eller med almindeligt hvedemel for den sags skyld.
Der kan selvfølgelig sagtens være plads til at spise en klassisk pizza med ’hele pivtøjet’ en gang imellem, men elsker du pizza ligeså meget som mig, kan det være godt at vide, hvordan du med lethed bager sunde alternativer med ekstra Pizza Power.
Jeg har lavet alle pizzadeje på ca. 50 sekunder på min Vitamix. Jeg har brugt hvid og sort quinoa, kikærte- og boghvedemel, butterbeans og sorte bønner. Alle ingredienser der tilfører din krop god mæthed, fiber og protein. Måske finder du en ny favorit.
Her får du mine bedste tips til hvordan du giver Italienerne baghjul på den lange bane, får flere fibre, bedre fordøjelse og mere energi!
Rigtig god fornøjelse!
Mads Bo
Det ligner mad
Grøntsager, kødpålæg og færdigretter er ikke, hvad de har været.
Tips & Tricks til din Vitamix
Om du er helt ny indenfor Vitamix-verdenen eller om du har blendet i nogle år, så har jeg samlet 5 tips & tricks, som jeg ofte vejleder folk til at bruge.Det er gode råd som enhver Vitamix-ejer bør følge.
Vores lyst ligger i tarmen
I min verden gælder det ikke om at undgå det, du allermest har lyst til at spise og drikke. Det handler om at ÆNDRE det, du har lyst til.
Black chili beans pizza
Butterbeanspizza
Fuldkornsmajsmel og boghvedepizza
Hvid quinoapizza
Kikærtepizza
Den korteste vej til et overlegent energioverskud