Fri fragt fra 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Ovnbagte rodgrøntsager

(21 stemmer)

Farver, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter, og det lyser gevaldigt op på en kold vinterdag.


Prøv også Mads Bos opskriftsbog Super Simpel Sundhed.

Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 4 gulerødder
  • 1 rodselleri
  • 2 pastinakker
  • 4 løg
  • 2 porrer
  • Olivenolie
  • 2 tsk timian (frisk eller tørret)
  • Saft fra 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk havsalt
  • ½ tsk peber

Fremgangsmåde

  • Grøntsagerne gøres rene og skæres i mellemstore stykker. Hvidløg hakkes fint. Et fad smøres med olie, hvori grøntsagerne blandes med hvidløg, 2-3 spsk olie, timian, havsalt og peber. Det hele sættes i ovnen i ca. 1 time på 225 grader. Hold øje med grøntsagerne, de skal være sprøde og lidt brunede. Når grøntsagerne er bagt færdig, dryppes der med citronsaft, til grøntsagerne er let syrlige i smagen.
  • Serveres straks.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud