Gratis fragt ved ordrer over 500 kr. til GLS Pakkeshop eller Erhverv

Orange Twister
Smoothie med gulerod og appelsin

(7 stemmer)

Vi bevæger os øst på. Ud i det friske, men også det aromatiske og parfumerede. Appelsinen og gulerødderne giver opskriften sødme, mangoen gør den cremet og gurkemejen bidrager til den smukke farve og en antiinflam- atorisk effekt. Gurkemeje er fundet virkningsfuld mod kredsløbsforstyrrelser, gigt, åreforkalkning, smerter i muskler, ledsygdomme og visse hudsygdomme. Gurkemeje er også blevet bekræftet, som en mulig årsag til, at ældre i Indien, hvor gurkemeje er en fast del af kosten, har en lavere forekomst af Alzheimers. Præcist hvordan gurkemeje og det aktive stof curcumin udøver sine virkninger, er ikke sikkert, men det kan skyldes dets evne til at reducere hjerneinflamma- tion, som har været forbundet med både Alzheimers og større depressioner, siger Dr. Gary Small fra Brain Research Institute, University of California. Uanset sundhedseffekt og rå plantepower, kan du nyde godt af stor velsmag. Velbekomme!

Denne opskrift er fra bogen "SHORTCUT", som består af 30 simple smoothies, hvor alle kan være med.

Portioner: 2
Sværhedsgrad: Let

Ingredienser

  • 1 mellemstor gulerod (100 g)
  • 3 cm frisk gurkemejerod (5 g)
  • 1 appelsin uden skræl
  • 1 håndfuld frossen mango (100 g)
  • 3 dl vand og evt. isterninger

Fremgangsmåde

  • Skræl appelsinen og vask gurkemejen. Er der nogle tvivlsomme pletter på gurkemejen, kan du skære disse fra. Tilføj begge dele samt gulerod og mango til blenderkanden. Blend til den ønskede konsistens er opnået. Ønsker du at søde denne smoothie yderligere, kan du tilsætte en halv eller hel banan. OBS: Gurkemeje farver meget, så pas godt på tøjet!

Smoothie fif!
Blender du en knivspids sort peber med i denne smoothie, sætter du ekstra fut under gurkemejens antiinflamatoriske egenskaber.

Original Mads Bo opskrift

Denne opskrift er udviklet personligt af Mads Bo.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud