Gratis fragt ved ordrer over 500 kr. til GLS Pakkeshop eller Erhverv

PLANTEMÆLK

Personligt elsker jeg at eksperimentere med min egen hjemmelavede plantemælk. Nødder, kerner og frø er nemlig små næringsbomber. De skal bare have lidt vand og en smule jord, så bliver en mandel til et mandeltræ eller en solsikke til en stor, endda meget stor blomst. Dvs. at de indeholder en ret overvældende koncentration af næringsstoffer. Nødder som mandler, cashewnødder og hasselnødder giver en kraftig og rig mælk. Frø som sesam er rige på vigtige fedtsyrer og E-vitaminer. De indeholder også kalk og magnesium, og endda en hel del jern. Korn som havre, ris og hirse giver også en god og fyldig mælk, der er velegnet til f.eks. smoothies og pandekagedej, da de har mindre smag. Ikke alle former for hjemmelavet plantemælk er kridhvide som almindelig komælk, men hvis du f.eks. smutter mandler, kommer du tæt på. Jeg bruger ofte plantemælken til grød og mysli, i smoothies, i dej og som base i sommerens lækre is. Og husk så lige, at et par isterninger kan gøre underværker til et godt glas plantemælk. Med undtagelse af havremælk, er holdbarheden 2-3 dage i køleskab.

Smoothie med plantemælk

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud