• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Det er ikke det ene rundstykke eller den hindbærtærte, vi deler med familien to gange om måneden, der slår os ihjel. Omvendt er det heller ikke en enkelt cykeltur, der redder vores røv. Det er det, vi gør seks ud af ugens syv dage, som tæller – især de små simple beslutninger. Læs hvordan de små ting gør den store forskel for sundheden og personlig udvikling.


Renters rente på sundheden

Det er på tide, at vi anerkender effekten af små daglige handlinger, der gennem tiden bliver til rigtig meget. I finansverdenen kalder man det renters rente, og der kan sagtens drages en direkte parallel til vores sundhedstilstand - både hvad angår kost, træning og personlig udvikling. En fremgang på blot 0,4 % hver dag svarer til en forbedring på 1,75 % hver uge, 7 % forbedring hver måned og 87 % forbedring på kun et år. 


Mange bække små-filosofien giver succesfuld livsstilsændring

Når jeg coacher folk, så hører jeg ofte folk beklage sig: ’Jeg har ikke nok selvdisciplin’. I min verden er selvdisciplin betydeligt overvurderet, og jeg har mødt rigtig mange mennesker, der straffer sig selv, når de træder ved siden af. De bliver deres egen slavepisker. Men det er ikke selvdisciplin, der holder dig motiveret - det er den rette filosofi og gode vaner.

Hemmeligheden bag en succesfuld livsstilsændring hedder viden, tid og tålmodighed. Vedkender du dig effekten af tid, vil du vide, at hvis du fortsætter med at gøre en specifik ting længe nok, kan du ikke undgå at opnå det resultat, du ønsker. Det er ikke et spørgsmål om disciplin. Ofte er det de mindste og umiddelbart ubetydelige dagligdagsbeslutninger, som gør den største forskel. Mit håb er, at du vil få lige så meget tillid til 'mange bække små-filosofien' som du har til at lyset tænder, når du trykker på lyskontakten.

Jeg ved for eksempel, at et dagligt glas friskpresset juice med rødbede, broccoli og frisk ingefær toptuner min krop; at en daglig morgengåtur på 10 minutter ilter mine celler og gør dem glade; at 2-3 liter vand hver dag er med til at skylle affaldsstoffer ud og give mig energi. Dette er blot et par eksempler på små daglige handlinger, som er super nemme at gøre, men også super nemme ikke at gøre. Forestil dig effekten af ovenstående handlinger efter 5 år - 1.825 glas grøntsagsjuice, 1.825 gåture, 5.475 liter postevand.


Øjeblikkelige resultater eller langvarig nydelse

Den største udfordring for vores sundhed – er, at vi ønsker at se resultater med det samme. Vi lever i en verden, hvor vi kan lave kaffe på et minut, varme vores mad på to minutter - og stadig synes det går for langsomt! Vi har mistet tidsfornemmelsen gennem tv og film, pulverkaffe, lynlån, breaking news og konstant information. Måske skulle vi søge råd hos den gamle bondemand, der arbejder med fire årstider og har efter min mening godt fat i principperne om vækst og liv. Først planter han sine afgrøder, så vander han og efter en rum tid, høster han. I vores moderne verden ønsker folk at høste med det samme. Nogle sår ved at træne, for så at blive frustreret over, at de ikke kan høste en sundere og slankere krop senere på ugen. I et forsøg på at høste hurtigere, drikker vi måske cola light, minimælk, spiser nupo, kemi, kunstige sødemidler eller andre ’fedtfattige’ produkter. Vi vil så gerne have et hurtigt fiks. Vi glemmer at vande og dyrke planterne, og modsat det at så og høste, så tager denne proces tid.

I den virkelige verden sker alt vigtigt over tid. Bryder man succes ned i de allermindste bestanddele, er det nemt at skabe den. Men desværre også nemt ikke at gøre det.


Dine vaner danner din identitet

Når du lader denne filosofi arbejde for dig, vil du hurtigt opdage, at de små beslutninger stille og roligt begynder at blive til nye kraftfulde vaner. Vaner skaber vores identitet, og det er der vi skal hen, for intet er mere kraftfuldt end hvordan vi definerer os selv. Jeg tror ikke, at vi skal veje vores mad, give det point og farver. Min erfaring siger mig, at det bare fører til, at vi bliver mentalt usunde, hvilket jeg vurderer som meget mere skadeligt end at være fysisk usund. 80 % af det at være sund sidder mellem ørerne. Et højt selvværd, nære sociale relationer og et positivt livssyn vejer efter min mening tungest i vægtskålen.

Så lad os stå sammen og arbejde for et bedre, sundere og sjovere Danmark, mens vi husker os selv på, at fremtiden afhænger af de små valg, vi har truffet i fortiden.

Her kan du se vores 10 trin til at blive High on Life.

/ Mads Bo

Relaterede produkter