Fri fragt fra 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Mango og banan dessert
Dessert med mango og banan

(5 stemmer)

En lækker og sund anretning toppet med granola, poppet quinoa og en sundere version af en cremet karamel. Udskift endelig opskriften med frugter og bær i sæson. Så hvis det ikke er sæson for figner, så top desserten med fx tynde skiver af blomme, bær, appelsin, æble eller banan. Opskriften er lavet af Michala Kramer, som står bag Micadeli.dk – en madblog med vegetaropskrifter. Brug en powerblender som Vitamix til opskriften.

Portioner: 1 skål

Ingredienser

  • 1 banan, frossen
  • 1 håndfuld mango omkring 2 dl, enten frisk eller frossen
  • 1 dl. vand
  • Sund karamelsauce:
  • 2 spsk. peanut butter
  • 2 spsk. ahornsirup
  • Pynt: Banan, figner, granola og poppet quinoa.

Fremgangsmåde

  • Brug enten frosne bananer eller mango til opskriften. Hvis du ikke har noget af det på frost, så hæld et par isterninger med i blenderen sammen med den friske mango og banan.
  • Bland banan, mango og lidt vand under høj hastighed på din Vitamix.

  • Massen skal være tyk og cremet, men skal stadig være flydende som en smoothie, juster selv her med ekstra vand.
  • Lav karamelsaucen ved at blande peanutbutter og ahorn sirup i en lille food processor eller blender til du har en cremet karamel-konsistens.
  • Anret smoothien som en dessert i en skål sammen med karamelsaucen. Pynt med frugt, granola og poppet quinoa.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud