• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Kold kartoffelsalat med pesto

Kartoffelsalat med basilikum og valnød pesto

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Hvem elsker ikke en lækker, kold kartoffelsalat?

Det gør vi i hvertfald. Der er mange, der er "bange" for kartofler på grund af dens indhold af stivelse. Men hos High on Life vil vi gerne give et slag for kartoflen. Kartofler er rig på C- og B-vitamin samt mineraler som kalium og jern. Vi anbefaler, at du spiser kartofler med skræl, fordi det ligesom så mange andre frugter og grøntsager er i skrællet eller lige nedenunder, at vi får foræret en masse gode fibre. Fibre kan vi godt lide, fordi de giver os en længerevarende mæthed. Når du spiser kartoflerne kolde får du også glæde af den resistense stivelse.

Server den med en lækker basilikum og valnødde pesto og du er godt kørende. 

Ingredienser

Kartoffelsalat
  • 1 pose kartofler
  • Frisk asparges
  • Ærter
  • Vand til kogning
Basilikum og valnød pesto
  • 50 ml olie
  • 30 g parmesan
  • 1/2 fed hvidløg
  • En god håndfuld basilikum
  • 2 spsk. valnødder
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

Kartoffelsalat
  1. Bring kartoflerne i kog og lad dem simre i 15-20 minutter, alt afhængig af størrelsen. Lav pestoen imens kartoflerne tilberedes.
  2. Hæld kartoflerne i en skål, så de kan køle af. Når kartoflerne er afkølet kan du hælde din basilikum valnød pesto over og røre sammen.
  3. Tilføj friske asparges, ærter eller lignende som pynt.
Pesto
  1. Blend alle ingredienserne i din blender. Hvis du har en Vitamix, så brug skålesættet med knivbasen. Blend til pestoen er flydende og cremet.