Fri fragt fra 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Køkkengrej til det nye århundrede

Køkkengrej til det nye århundrede

Udbuddet af juicemaskiner og blendere er de senere år eksploderet, og markedet nærmest flyder over af forskellige modeller og typer. Det kan være både forvirrende og overvældende at vælge den helt rigtige. Og netop det at vælge den helt rigtige juicemaskine kan meget vel være en af de vigtigste investeringer, du nogensinde foretager for dit helbred.

Som tidligere automekaniker er jeg mere end bekendt med, at godt håndværk kræver godt værktøj. Da friskpresset juice og smoothies garanteret vil spille en større og større rolle for dig og din livsstil i fremtiden, er det helt essentielt at have noget funktionelt og solidt køkkengrej, som du nyder at bruge. Siden 2003 har jeg testet et hav af forskellige juicemaskiner og blendere. Effektivitet, rengøring og holdbarhed er altid mit primære fokus. Verden ændrer sig og produkter bliver hele tiden forbedret. Her på highonlife.dk  kan du finde nyeste information og råd.

Saftcentrifuge eller slowjuicer?
Helt grundlæggende findes der to typer juicemaskiner – nemlig en saftcentrifuge og en slowjuicer. Det særlige ved en slowjuicer er, at den nænsomt kværner frugter og grøntsager – i modsætning til en saftcentrifuge, der slynger saften ud ved høje omdrejninger og dermed ilter juicen mere. Med en slowjuicer iltes juicen mindst muligt, hvilket giver en optimal kvalitet af juicen, da flest mulige næringsstoffer og enzymer bevares intakte. Netop den minimale iltning af juicen betyder også, at juicen ikke skiller og skummer så meget, som når man bruger en saftcentrifuge. Derudover har slowjuiceren oftest en højere udnyttelsesprocent og rent ernæringsmæssigt bevarer en slowjuicer vitaminerne bedre.

Personligt vil jeg dog aldrig undervurdere en god saftcentrifuge, som i mange tilfælde vil være en god og nem måde at komme i gang på for nybegyndere, da den oftest er billigere at anskaffe og lynhurtigt laver en klar og filtreret juice, hvor man med en slowjuicer skal forvente at bruge lidt ekstra tid.

Til gengæld får man med slowjuiceren mere næring, mere smag og en øget holdbarhed på 2-3 dage i køleskab - forudsat at juicen opbevares korrekt, nemlig i lys- og lufttæt flaske. Mit bedste bud på den bedste slowjuicer er i skrivende stund ’Witt by Kuvings’ C9640. Og hvad angår de bedste centrifuger, er mit bud pt. SAGE eller Philips. Du kan læse mere, se maskinerne i brug, og finde dem til en skarp pris på highonlife.dk

Blender eller powerblender?
En god blender er et uvurderlig redskab i dit køkken og bør på samme måde som juicemaskinen være standardudstyr i ethvert køkken. Den er ikke kun fantastisk til smoothies, men også god til supper, dressinger, mandel- og nøddemælk samt isdesserter.

En god blender har en kraftig motor og vigtigst af alt, en kraftig kobling mellem motor og kande, da det oftest er den, som går i stykker.

Der findes rigtig mange maskiner på markedet. Ønsker du Rolls Royce-modellen, som også står i mit køkken, skal du gå efter en Vitamix. Maskinen ligger i den dyre ende, men er bestemt alle pengene værd. Den er overlegen i forhold til alle andre blendere og har sågar flere hestekræfter end min plæneklipper, hvilket betyder at den blender frisk rødbede til en yoghurt-lignende konsistens på blot 7 sekunder. Som jeg ser det, er der et liv før og efter Vitamix! Se maskinen blende rødbede og ingefær her.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud