Fri fragt over 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Klorofyl - plantens blod

Klorofyl - plantens blod

Det er intet tilfælde, at nogle af de stærkeste dyr i verden, gorillaer, elefanter og køer, alle spiser græs og blade som hovedbestanddel af deres kost.

Molekylestrukturen i klorofyl er fuldstændig magen til hæmoglobin i det menneskelige blod. Hæmoglobin er den del af vores blod, der sørger for at ilt bliver optaget og transporteret rundt i kroppen. Fra et kemisk synspunkt er komponenterne i klorofyl næsten identiske med dem i hæmoglobin. I 1913 fastslog den tyske kemiker, Dr. Richard Wilsstatter, at der er stor lighed mellem de to molekyler. Han fandt ud af, at hæmoglobin består af fire elementer - kulstof, brint, ilt og kvælstof - i en organiseret struktur omkring et enkelt jernatom. Hæmoglobins jernindhold er hovedårsagen til, at vi har brug for tilskud af det mineral. Klorofyl har de samme elementer og samme struktur, her er de blot organiseret omkring et magnesiumatom.

Grøn føde er fødevarer, der har det laveste kalorie- og sukkerindhold, samt højeste næringsværdi på jorden. Selvom "grøn føde" er en betegnelse for et bredt udsnit at mange forskellige typer spiselige planter, fra den enkeltcellede alge til blomstrende planter, har de alle én ting til fælles; klorofyl. Det er klorofyl, der giver planterne deres grønne farve, og kan betragtes som plantens "blod".

Fordelene ved de forskellige grønne fødevarer ser ud til at være bundet til deres klorofylindhold. Klorofyl har kraften og evnen til at regenerere kroppen på det molekylære og cellemæssige plan. Det er kendt for at hjælpe udrensning af kroppen, bekæmpe infektion, støtte sårheling og fremme helbredet i blodkredsløbet, fordøjelsen, immun- og udrensningssystemerne. Indtagelsen af klorofyl øger antallet af røde blodlegemer og øger derfor evnen til at optage ilt i kroppen. Klorofyl reducerer, at karcinogener binder sig til DNA i leveren og i andre organer. Det nedbryder også calcium-oxalat sten, som bliver dannet i kroppen for at neutralisere og deponere syre, der opstår ved større udsving i blodets syre/basebalance.

De to bedste klorofylkilder er hvedegræs og byggræs. Græs - denne ydmyge plante vi går på, slår, når det vokser sig for langt, og normalt tager for givet - er en helt utrolig mulighed for at øge sit helbredsmæssige niveau. Det er intet tilfælde, at nogle af de stærkeste dyr i verden, gorillaer, elefanter og køer, alle spiser græs og blade som hovedbestanddel af deres kost.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud