Fri fragt fra 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Julesalat
Salat med rødbede, gulerod og fennikel

(57 stemmer)



Sødmefuld, frisk og lækker julesalat.


Tilsæt et frisk pust til julemaden, lidt vitaminer og grønt knas har aldrig skadet nogen. Heller ikke juleaften.
Sæt en salat der smager af lakrids, sødme fra pæren og et lille pift fra de nappende sennepsfrø på julebordet, som et friskt modspil til den lidt tunge julemad. Den skal nok vække glæde.


Find simple og sunde opskrifter i min bog Super Simpel Sundhed.




Sværhedsgrad: Let

Ingredienser

  • 150 g rødbede
  • 150 g gulerod
  • 150 g fennikel
  • 150 g sprød og sød pære
  • En god håndfuld valnødder
  • En god håndfuld persille
  • En håndfuld granatæblekerner
  • Dressing:
  • 1/2 spsk honning
  • Saften fra en 1/2 appelsin
  • 2-3 spsk olie
  • 1 tsk sennepskorn
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at skrælle rødbede og gulerod, og snit disse sammen med fennikel og pære i lange, tynde snitter som på billedet.
  • Bland det hele sammen med granatæblekerner i en stor skål.
  • Varm en pande op uden fedtstof og tørrist valnødderne til de begynder at tage farve og afgiver aroma.
  • Pluk en god håndfuld persille og hak groft.
  • Til sidst piskes alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og hældes over salaten.
  • Top med lidt ekstra persille, valnødder og granatæblekerner for en flot "finish".
  • Velbekomme!
  • Får du ikke spist hele salaten, kan du holde den frisk og lækker til næste dag med en VacuCraft beholder.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud