• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Juice shots

Juice shots

I denne artikel vil Mads Bo dele sin begejstring for shots. Og det er altså ikke de søde vodka shots, han drak på Crazy Daisy for år tilbage. 

Måske har du prøvet et knaldgrønt hvedegræsshot, som bestemt er noget af det absolut sundeste, vi kan indtage. Det kan også være, at du har prøvet et stærkt ingefærshot, som nok er blandt de mest kendte shots i verden - lige efter Tequila selvfølgelig.

Sunde shots der giver dig et kick 

Hele konceptet med at lave juice shots, handler i Mads Bos optik om at få en voldsom stor mængde næring, pakket og komprimeret ned i et lille koncentreret shot. Det er ikke nødvendigvis stor velsmag der karakteriserer disse shots, men det har jo heller aldrig været meningen, at du skulle sidde og ’sippe’ dem på terrassen en sen sommeraften. Juice shots er noget, vi drikker for at få en effekt. De er designet til at give dig et kick! Et spark i den rigtige retning vel at mærke. Juice shots kan være parfumerede, sure eller bitre i smagen. Andre er så stærke at selv Chili Klaus må gå i knæ. Juice shots har en tendens til at vække os. Ikke kun mentalt, men i den grad også fysisk. Især vores smagsløg kan få en rusketur. 

Ifølge Mads Bo må det aldrig gøre ondt at drikke juice. Det skal ikke være ubehageligt, og det behøver bestemt ikke at bløde ud af ørene for at have en gavnlig effekt. Tværtimod. Mere er langt fra altid bedre. Sådan er det også med juice shots. Og bare fordi ingefær er sundt og godt, betyder det ikke at mere er bedre. Og sjældent hver dag over en længere periode. Øv dig derfor i at rotere og variere det du spiser, dine juicer og særligt dine juiceshots, da det er noget nær det tætteste på medicin, vi kan komme.

Vi lever i en verden, hvor vi er overbeviste om at en lille pille kan have en stor effekt. Samtidig sår mange tvivl ved effekten af et dagligt juiceshot. Men tag ikke fejl af moder natur og undlad venligt at undervurdere hende. Hun kan nemlig godt spille med musklerne, helt uden bivirkninger.

Juice shots er medicin til din krop 

Det er også juice shots Mads Bo tyr til, hvis han føler sig sløj og hænger lidt med "røven i vandskorpen". Gurkemejerod, ingefær eller hvidløg er ofte hans redning. Alle tre ingredienser har været brugt som forbyggende og helbredende medicin i Østen i mange tusinde år. Både når det gælder inflammation, maveonde, psoriasis, eksem, forebyggelse af Alzheimers eller bekæmpelse af candidasvampe og mere alvorlige sygdomme som f.eks. kræft. Sammen med citron burde disse tre ingredienser være standardudstyr i et hvert køkken.

Husk at det der hænger på træerne og kommer op af jorden ikke kun er mad. Det er en naturlig form for medicin. Jo mere, vi studerer de mange fordele ved grøntsager, frugter, bær, ukrudt, nødder og urter mv., jo mere overrasket og imponeret bliver vi over deres power og bredspektrede effekt. Hvis der er noget, Mads Bo har lært gennem de sidste 13 år, ja så er det, at mad er medicin. Det vi spiser og drikker kan i den grad både være ubeskrivelig forbyggende, og helt enormt helbredende. Men det afhænger selvfølgelig af, hvad vi vælger at indtage. Det er nemlig ikke lige meget om vi drikker espressoshot, vodkashot eller juiceshots.  

Husk at mad er medicin. Nogle gange smager medicin bedre end andre gange, men vi drikker ikke medicinen for smagens skyld. Vi drikker det for at få en forebyggende og helbredende effekt. En effekt som ikke står til diskussion.  

Når alt dette er sagt, så husk at juice shots ikke er det samme som en sund og forebyggende livsstil i sig selv. Som med alting handler det om at tage lidt af det hele og gøre alt med måde. Og ikke bare om at kyle det ene ingefærshot ned efter det andet, og så tro at den hellige grav er velbevaret, pointer Mads Bo. 

Mere saftig viden