Kanon kundeservice - 120 dages returret - fri fragt over 500 kr. til GLS Pakkeshop eller Erhverv

Juice shots

Juice shots

I denne artikel vil jeg dele min begejstring for shots. Og det er altså ikke de søde vodka shots jeg drak på Crazy Daisy for år tilbage. 

Måske har du prøvet et knaldgrønt hvedegræsshot, som bestemt er noget af det absolut sundeste vi kan indtage. Det kan også være at du har prøvet et stærkt ingefærshot, som nok er blandt de mest kendte shots i verden - lige efter Tequila selvfølgelig.

Hele konceptet med at lave juice shots, handler i min optik om at få en voldsom stor mængde næring, pakket og komprimeret ned i et lille koncentreret shot. Det er ikke nødvendigvis stor velsmag der karakteriserer disse shots, men det har jo heller aldrig været meningen, at du skulle sidde og ’sippe’ dem på terrassen en sen sommeraften. Juice shots er noget vi drikker for at få en effekt. De er designet til at give dig et kick! Et spark i den rigtige retning vel at mærke. Juice shots kan være parfumerede, sure eller bitre i smagen. Andre er så stærke at selv Chili Klaus må gå i knæ. Juice shots har en tendens til at vække os. Ikke kun mentalt, men i den grad også fysisk. Især vores smagsløg kan få en rusketur. 

Min personlige holdning er, at det aldrig må gøre ondt at drikke juice. Det skal ikke være ubehageligt og det behøver bestemt ikke bløde ud af ørene for at have en gavnlig effekt. Tværtimod. Mere er langt fra altid bedre. Sådan er det også med juice shots. Og bare fordi ingefær er sundt og godt, betyder det ikke at mere er bedre. Og sjældent hver dag over en længere periode. Øv dig derfor i at rotere og variere det du spiser, dine juicer og særligt dine juiceshots, da det er noget nær det tætteste på medicin vi kan komme.

Vi lever i en verden, hvor vi er overbeviste om at en lille pille kan have en stor effekt. Samtidig sår mange tvivl ved effekten af et dagligt juiceshot. Men tag ikke fejl af moder natur og undlad venligt at undervurdere hende. Hun kan nemlig godt spille med musklerne, helt uden bivirkninger.

Føler jeg mig lidt sløj og hænger lidt med ’røven i vandskorpen’, ja så rækker jeg som regel ud efter gurkemejerod, ingefær eller hvidløg. Alle tre ingredienser har været brugt som forbyggende og helbredende medicin i Østen i mange tusinde år. Både når det gælder inflammation, maveonde, psoriasis, eksem, forebyggelse af Alzheimers eller bekæmpelse af candidasvampe og mere alvorlige sygdomme som f.eks. kræft. Sammen med citron burde disse tre ingredienser være standardudstyr i et hvert køkken.

Husk at det der hænger på træerne og kommer op af jorden ikke kun er mad. Det er en naturlig form for medicin. Jo mere jeg studerer de mange fordele ved grøntsager, frugter, bær, ukrudt, nødder og urter mv., jo mere overrasket og imponeret bliver jeg over deres power og bredspektrede effekt. Hvis der er noget jeg har lært gennem de sidste 13 år, ja så er det at mad er medicin. Det vi spiser og drikker kan i den grad både være ubeskrivelig forbyggende, og helt enormt helbredende. Men det afhænger selvfølgelig af, hvad vi vælger at indtage. Det er nemlig ikke lige meget om vi drikker espressoshot, vodkashot eller juiceshots.  

Husk at mad er medicin. Nogle gange smager medicin bedre end andre gange, men vi drikker ikke medicinen for smagens skyld. Vi drikker det for at få en forebyggende og helbredende effekt. En effekt som ikke står til diskussion.  

Når alt dette er sagt, så husk at juice shots ikke er det samme som en sund og forebyggende livsstil i sig selv. Som med alting handler det om at tage lidt af det hele og gøre alt med måde. Og ikke bare om at kyle det ene ingefærshot ned efter det andet og så tro at den hellige grav er velbevaret.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud