• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Juice med solfaktor gulerod

Juice med solfaktor gulerod

Forebyg solskoldning, boost din indre solbeskyttelse og få en smuk gylden kulør.

Sommeren er endelig over os med al sin livgivende kraft, og hvad er så mere passende end snakken om den naturlige solbeskyttelse.

Desværre er rigtig mange mennesker slet ikke klar over, at vi rent faktisk kan styrke huden indefra ved hjælp af kosten. Den naturlige solbeskyttelse fra frugt og grønt, som faktisk har vist sig at være særlig gavnlig til beskyttelse af huden, bliver ofte glemt i kampen om den ’hvide tropeduftende solcreme’ på spray eller tube.

De fleste farverige frugter, bær og grøntsager er proppet med carotener. Disse carotener lagres i underhuden, og det er blandt andet dem, der hjælper med beskyttelsen. F.eks. hjælper et stort glas friskpresset gulerodsjuice med opbygningen af hudens forsvar mod solens UV-stråler og dermed også mod solskoldning. Og læg venligst mærke til udtrykket opbygning. Det er nemlig en rigtig god idé at opbygge hudens modstandskraft, bl.a. gennem det vi spiser og drikker. Rigtig mange er ikke klar over, at vi faktisk kan styrke huden indefra og booste vores ’indre UV-filter’. Og ikke nok med at de gule, orange, røde og lilla pigmenter fra frugt, bær og grøntsager fungerer som en slags indre solbeskyttelse, når de havner i underhuden, de indeholder også et væld af antiinflammatoriske antioxidanter, vitaminer og mineraler, som støtter hudens genopbygning. Mere C-vitamin i kosten betyder mere C-vitamin i blodbanen og dermed selvfølgelig også i underhuden.

Start i god tid

Det er en god idé at starte med de kulørte frugter og grøntsager i god tid. Undersøgelser viser nemlig, at det tager tid at opbygge nye stærke og modstandsdygtige hudceller. Optimalt starter vi med denne opbygning 8 -10 uger inden, sommeren for alvor starter. Endnu bedre, drik og spis betragtelige mængder frugt og grønt hele året rundt. Indtagelse af en kost med et stort indhold af carotener er nemlig også forbundet med en lavere forekomst af hjerte-kar-sygdom og kræft.

Vi må aldrig undervurdere den lille forskel, som hen ad vejen bliver til rigtig meget, hvorfor man også kommer langt med blot at udskifte de hvide kartofler med de søde og mere kulørte af slagsen, da de bl.a. indeholder hudbeskyttende carotener. Personligt starter jeg ofte mine morgener med et stort glas friskpresset gulerodssaft med lime, citron, rød peber og gurkemeje.

Undgå alkohol - og en usund livsstil generelt

Selvfølgelig påvirker vores livsstil hudens evne til at modstå den stærke sommersol. I de seneste år er der dukket flere undersøgelser op, der peger på livsstil som en væsentlig risikofaktor i forbindelse med solskoldning og hudkræft. Især alkohol er en ballademager. Hypotesen er, at hvis koncentrationen af antioxidanter i huden allerede er begrænset på grund af f.eks. indtagelse af alkohol, har huden ikke overskuddet til at holde skansen og bekæmpe de frie radialer skabt af de ultraviolette lysstråler. Og husk at det jo selvfølgelig ikke kun er alkohol, som har denne effekt. Det er i mindst lige så høj grad også junkfood, tobak, sodavand og en usund livsstil generelt.

Som jeg ser det, skal vi tænke solbeskyttelse i meget større og bredere forstand. Vores indre miljø er som altid afgørende for vores sundhed og modstandskraft, også når det gælder kroppens største organ, nemlig huden.

Gulerodsjuice kan ikke altid gøre det alene

Sollys er skønt og gavnlig for dit helbred, men at blive forbrændt af solen er ikke kun smertefuldt, det er også både dumt og meget usundt! Selvfølgelig kan vi ikke nøjes med at drikke friskpresset gulerodsjuice og så ellers ligge og stege i solen hele dagen. Skal du opholde dig i solen i længere tid, så brug meget gerne en god kvalitetssolcreme uden hormonforstyrrende stoffer og alt muligt andet ’skrammel’. Optimalt opholder vi os i skyggen hen over frokosttid, og ellers beskytter vi os med solhat, parasol og lignende. Tøj og skygge er efter min overbevisning et langt bedre valg end solcreme.

De bedste hudvenlige juiceingredienser

Har du en tendens til at blive solskoldet? Så hiv fat i din juicer og prop den med gulerødder og farvede rodfrugter generelt, da de alle indeholder masser af carotener, der fungerer som en slags indre UV-filter. Pres også gerne masser af citrusfrugter som lime, citron, appelsin og grape, da de alle indeholder store mængder C-vitamin.

C-vitamin er en kraftig antioxidant, som hjælper med at bekæmpe solskader, for tidlig aldring af huden og oxidation generelt. Vitaminet findes også i store mængder i kiwi, peberfrugter og grønne grøntsager, f.eks. spinat, persille og broccoli.

Brug endelig også løs af inflammationshæmmende ingredienser som f.eks. ingefær og gurkemeje. Når du har lavet juicen, er det en rigtig god idé at tilføje en smule hørfrøolie, da olien indeholder gavnlige omega-3 fedtsyrer, som bl.a. stimulerer dannelsen af nye hudceller og mindsker betændelse og inflammation. Derudover sikrer den dig en bedre optagelse af de solbeskyttende carotener.

Ønsker du at få en smuk, sund og modstandsdygtig hud, så husk at noget af det absolut vigtigste, er det den opbygges af, nemlig det du dagligt putter i munden.