Fri fragt fra 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Is på 50 sek. på din blender

Is på 50 sek. på din blender

IS PÅ DEN NEMME OG SUNDE MÅDE

SÅDAN GØR DU TRIN FOR TRIN...

Nu skal vi lave is, is, is, is, is... 
Jeg har allerede lavet et hav af opskrifter her på siden, du kan slå dig løs i. Du kan lave dem på under 50 sek. på din blender. Og jeg vil vise dig hvordan du gør trin for trin herunder.

Normalt når jeg svinger blenderen, er køkkenbordet proppet med grønkål, broccoli og selleri, men sådan er det altså ikke når der skal laves is og andre lækre desserter. Selvom det naturligvis stadig skal være til den sunde side... Så inden du går helt bananas, så husk det handler om balance. Man skal selvfølgelig ikke vælte sig i disse is og syndige desserter hele dagen. 

Følg med herunder i min guide i, hvordan du gør trin for trin, når du skal lave is på din blender. Der er også plads til at eksperimentere med dine egne ingredienser. 
Men husk nu at gi´ den gas og brug staven.

JORDBÆRSORBET SÅDAN GØR DU

is i kande
Alle former for is er lækre, hvis du spørger mig, men den sunde udgave med jordbær er en klassiker. Sorbetis er en af mine favoritter, da den ikke er så tung. 
Tilføj ekstra jordbær, brombær og blåbær for en dybere farve og smag. Det er kun fantasien, der sætter grænsen for, hvordan du serverer den.

Ingredienser:
2 dl Aroniasaft
2 bananer 
2 håndfulde frossen mango
3 håndfulde frosne jordbær 

Start altid med de bløde ingredienser i bunden af kanden. I dette tilfælde Aroniasaften og bananerne. Og så bygger du oven på med de frosne ingredienser øverst.

udenbanan
Konsistens er vigtig! Og ønsker du en lækker og cremet og fed konsistens, er det særligt vigtigt med de fede frugter som banan, avokado og mango. Ekstra is i form af isterninger kan også være med til at skabe den rette konsistens.

Og ønsker du en lækker og cremet og fed konsistens, er det særligt vigtigt med de fede frugter som banan, avokado og mango. Ekstra is i form af isterninger kan også være med til at skabe den rette konsistens.

Og husk, hvis du blender for lang tid, vil blenderen begynde at varme isen op, hvilket resulterer i, at konsistensen bliver for flydende.

Så der er en balance mellem at få ingredienserne blendet ordentligt, men ikke for lang tid. Nu handler det om at bruge staven/tamperen flittigt til at presse ingredienserne ned mod kniven. Bare rolig - når låget sider fast, kan tamperen ikke rører kniven.

De fleste af mine opskrifter egner sig fint til at komme på is-pindeforme og i fryseren, så overvej at lave en dobbelt portion og frys noget ned til næste gang du er lækkersulten. Her kan du både bruge isforme med pind, eller blot komme det i en skål eller form og bruge en iskugleske.

Tænd maskinen på laveste niveau og øg til højeste hastighed indenfor de første 10 sekunder. Blend alle ingredienser i ca. 40- 50 sekunder, mens du husker at bruge staven. Serveres med det samme eller scoop det i kugler og læg i fryseren i ca. 30 minutter så får de en flot kugleform.

Tryl, leg og eksperimentér endelig videre med smagsgivere som lakrids, vanilje, kardemomme, anis eller kakao. Du kan også fint lege med både saft og skal fra fx. lime og appelsin. Topper du med tørrede gojibær, hakkede nødder, kokos, chokolade eller kakaonips, er der ikke et øje tørt.

Leg med din blender, den er skabt til at gøre det nemt, enkelt og sjovt.
Og husk så lige, at vi arbejder med levende mad, økologisk frugt og grønt, så bliver farven ikke helt som billedet eller kuglen ikke helt så stiv som du havde drømt om, så prøv igen. Mesterværker kommer i alle størrelser og farver. Og kreativitet og fantasi er langt vigtigere end perfektion.

Mads Bo

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud