• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Hyldeblomstsaft er en super populær sommerdrik, men hyldebærsaften burde måske få en endnu større stjerne. Læs med og bliv klogere på de små sorte bær.

Derfor er hyldebær sunde

Selvom hyldeblomstsaft er yderst populært og velsmagende, er det en god ide at efterlade nogle skærme, som kan blive til bær. Hyldebær er nemlig et fantastisk lille bær, for på trods af sin ringe størrelse er den yderst potent. Lige som solbær og blåbær er hyldebær fyldt med anthocyanin. Det er et pigment med antioxidant virkning, som giver solbær, blåbær og aronia deres mørke lilla farve. Antioxidanter beskytter vores celler mod frie radikaler

Hyldebær i smoothies

Hyldebærsaft er traditionelt brugt som et værn mod vinterens snue. Før i tiden var hyldebær en fast del af hjemmets vinterforråd, hvor det blev brugt i suppe og saft. En dyd man sagtens kunne genoptage, men hvordan får man det ind i dagligdagen? Der har smoothiefolket jo det universelle super tool over dem alle: Nemlig Smoothie. Men inden du kaster hyldebær i din blender - så læs lige videre.

Spis ikke rå hyldebær

Hyldebær indeholder glykosoider, der kan udvikle sig til det giftige stof blåsyre. I større koncentrationer kan det irritere maven og give anledning til opkastning og i værste fald forgiftning. Derfor må du aldrig bruge rå hyldebær i dine juice, smoothie, salat eller lignende. Lav istedet din egen smoothie-eliksir. For koger du hyldebærrene inden brug, neutralisere du glykosoiderne og du får stadig glæde af dine hyldebær. Koger du saft til din smoothie, så kan du koge dine bær uden at tilsætte sukker og istedet lade de frugter og grøntsager, du ellers putter i din smoothie, udgør den sødende smag. 

Lav forråd af hyldebærsaft

Sådan laver vi usødet hyldebærsaft til vores smoothie: Pluk hyldebær i klaser og rib bærrene af med en gaffel. Put dem i en gryde og dæk med vand. Bring gryden i kog og lade det hele småsimre i 10-15 minutter under låg. Hvis bærrene ikke er knuste, kan du mose dem med en grydeske. Hæld afkoget i en si og lad det dryppe af, gerne natten over så du får så meget saft med som muligt. Nu kan du hælde din saft i isterningbakker og løbende bruge et tern i smoothies.   

Læs mere om at fryse grønt her.

Relaterede produkter