• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Hvorfor friskpresset juice?

Hvorfor friskpresset juice?

Vi må aldrig undervurdere kraften af friskpresset frugt- og grøntsagsjuice. Friskpresset juice er meget mere end en lækker og velsmagende drik. Hver gang vi presser frugter og grøntsager, producerer vi flydende livskraft, som den medicinske videnskab og industri kun kan drømme om. De kan isolere og navngive de forskellige vitaminer og mineraler, som findes i juicen, men de kan aldrig erstatte dem.

Lad os ikke glemme, at fornøjelsen, ved det vi spiser eller drikker, er en vigtig faktor. Til dem, som endnu ikke selv har prøvet at presse deres egen juice, kan jeg kun sige, at det for mig er en nærmest guddommelig oplevelse. Ikke alene giver det en stor glæde selv at have frembragt det, det smager også himmelsk – og så styrker det krop og sind. Jeg vil vove den påstand at:

Friskpresset juice er en af de mest helsebringende og foryngende drikke, vi som mennesker kan indtage!

Personligt er jeg vild med logik. For mig virker det ret logisk, at vi mennesker er skabt til at spise det, som hænger på træerne og kommer op af jorden. Jeg kalder det intuitiv spisning.

Det danske sundhedssystem anbefaler 600 gram frugt og grønt om dagen, men jeg har det sådan lidt: “Hey, hvad regner I med?” Vi kan ikke engang holde disse livskraftige planter nede i jorden, de skyder sågar op gennem asfalt. Selvfølgelig skal vi spise frugt og grønt, og seks stykker ser jeg som et absolut minimum. For at trække gennemsnittet lidt op anbefaler jeg 800 gram om dagen.

Når det så er sagt, så sørg for, at det ikke er 10 bananer, du spiser eller drikker. Grøntsager er at foretrække, da de indeholder flere næringsstoffer og en mindre mængde sukker. At presse sin egen juice skal blot ses som endnu en måde at få sine frugter og grøntsager på. Jo flere måder vi kan få disse sundhedsfremmende solskinsprodukter på, jo bedre.

Der er en grund til, at vi har fået tænder

Rent fysiologisk kan den menneskelige organisme ikke leve på friskpresset juice alene. Kroppen har blandt andet også brug for fibre, som juicen er fattig på. Så lad mig slå én ting helt fast, selvom jeg er pænt glad for juice, siger jeg ikke, at du aldrig mere skal spise dine frugter og grøntsager; nærmere det modsatte. Frisk frugt og grønt indeholder store mængder fibre, og uden dem ville du opleve store fordøjelsesproblemer. Vi behøver fibre for at transportere maden og næringsstofferne gennem vores tarmsystem.

Udover at forbedre afføringen hjælper fibre med at stabilisere blodsukkeret, de binder tungmetaller og det dårlige kolesterol, så det kommer ud med afføringen. Derfor anbefaler jeg på det kraftigste at spise fast føde, gerne ‘levende mad’. Personligt spiser jeg store mængder letdampede grøntsager, frisk salat, kerner, nødder og fisk. Friskpresset juice skal ses som et supplement til en sund og varieret kost. Og ingen mand eller kvinde bør leve af friskpresset juice alene. Se hvorfor her.

Et dagligt glas friskpresset juice er ikke kun ubeskriveligt lækkert, det er samtidig også en sand lottogevinst rent sundhedsmæssigt. Den største forskel på traditionel lotto og friskpresset juice er bare, at du her er sikret den helt store gevinst – hver gang! Ingen vitaminpille eller anden form for kosttilskud kan hamle op med det flydende guld!

Ved at drikke friskpresset juice åbner du op for en uhyre effektiv forsyningsvej til kroppen. Der er direkte udbringning af vitaminer, mineraler, enzymer, kulhydrater, klorofyl og talrige andre fytonæringsstoffer. Klorofyl er plantens ‘blod’, og det er dér, vi finder alt det solskin, som den har optaget gennem sit liv. Alle disse naturlige næringsstoffer arbejder sammen om at styrke dit immunforsvar. Det vil sige, at de ikke alene kan beskytte dig mod hoste og forkølelse, men også mod en lang række andre mere alvorlige sygdomme. Juice er en særdeles god kilde til antioxidanter og næringsstoffer som A-, C- og E- vitamin, der alle spiller en stor rolle i at nedsætte aldringsprocessen.

Friskpresset juice leverer næringsstofferne direkte til alle kroppens celler på få minutter og skal ikke fordøjes på samme måde som  almindelig mad. Efter blot 15 minutter er alle kroppens celler fodret af, og så snart det er sket, kan kroppen, hvis det er nødvendigt, begynde at helbrede sig selv. Er der en lille celle, der skal skiftes, et sår der skal heles, en dårlig tarm – ja, så ordner kroppen det nu, hvor den har ‘fri’ til det. Kroppen vil så gerne helbrede sig selv, vi skal bare give den en chance.

Spiser vi et forkert sammensat måltid, kan kroppen i værste tilfælde være optaget i op til 24 timer. Fordøjelse er, udover at være kroppens mest energikrævende arbejdsgang, dens førsteprioritet. Hvis kroppen stopper fordøjelsen, vil maden i værste fald begynde at gå i forrådnelse, og det er den på ingen måde interesseret i. Kroppen nedprioriterer altså en lille halsbetændelse, en begyndende influenza eller en mere alvorlig sygdom frem for fordøjelsen.

Giv kroppen energi til at helbrede sig selv

Det kræver energi at blive rask, hvis vi er syge, og det kræver energi at rense gamle affaldsstoffer ud af kroppen, ligesom det kræver energi at tabe sig, hvis vi er overvægtige.

Hvad fortæller din indre stemme dig, når du bliver syg? Tænker du så på havregrød, tvebakker med varm mælk og sukker? De gode råd er mange, og her kommer mit: Drik din daglige juice og undgå for meget ekstra arbejde for en i forvejen svækket krop. Drik masser af vand og sov godt.

Hvis vi er syge og spiser en stor portion havregrød, vil kroppen bruge en stor mængde energi på fordøjelsen og derfor en mindre mængde energi på selvhelbredelsen. Tænk engang på menneskets bedste ven, hunden. Hvad gør den, hvis den bliver syg? En hund spiser ikke, hvis den er syg, og det er der en grund til. Hunden ved instinktivt, at den har brug for ‘fritid’ til at optimere sin egen selvhelbredelse. Det samme gælder for os mennesker, når vi er syge. Vi mister appetitten.

Overfodret og underernæret

Så snart man begynder at fodre kroppen med det, den spørger efter, ja så render man heller ikke rundt og føler sig sulten hele tiden, og man begynder automatisk at spise mindre. Kroppen har ikke længere brug for de samme enorme mængder mad.

Det er blandt andet derfor, at man ofte kan føle sig sulten lige efter et besøg på den lokale burgerbar. Kroppen forsøger simpelthen at fortælle sin ejermand, at den ikke har fået dækket sine behov trods store mængder mad. Så kroppen prøver igen, ‘Hey kammerat, jeg mangler altså stadigvæk 3 mg zink, 22 mg C-vitamin og 72 mg kalk’. Og hvad sker der så? Først efter endnu en burger og en stor milkshake lykkes det at lukke munden på den krævende krop. Nu er mavesækken nemlig så fyldt, at kroppen vælger at holde mund, for kommer der mere ned, vil den flække på midten. Det samme gentager sig dag ud og dag ind. Det resulterer alt sammen i en falsk sult, hvor man går rundt og føler sig lidt småsulten hele tiden. En meget nedadgående og negativ spiral. Det fører til det fænomen, jeg kalder ‘overfodret og underernæret’.

Juicer og smoothies er en glimrende måde at starte dagen på, og jeg ved godt, at der sidder læsere og tænker, ’jamen vi skal da have morgenmad’. Hvis alternativet er franskbrød med ost eller pif paf puf med mælk, ja så ved jeg godt, hvad jeg ville vælge.

Jeg er helt bevidst om, at vi alle er forskellige. Noget virker for nogen, og noget helt andet virker for andre. Efter mere end 10 år som saftig inspirator har jeg bare fået så mange fantastiske tilbagemeldinger fra folk, som nu er mere energifyldte og livslystne end nogensinde før. Folk, der efter blot få uger føler sig både 10 og 15 år yngre. Jeg kan derfor slet ikke lade være med at anbefale denne form for livseliksir. Prøv de friskpressede juicer i en måned, og se hvad din krop fortæller dig.

“Kroppen vil så gerne helbrede sig selv, vi skal bare give den en chance.”

For nylig blev der foretaget endnu en videnskabelig undersøgelse, som gjorde det klart, at personer, som drikker friskpresset frugt- og grøntsagsjuice tre gange om ugen, nedsætter risikoen for at få Alzheimers med op til 76 %. Forestil dig den positive indvirkning friskpresset juice så har på din generelle mentale skarphed. Denne undersøgelse er kun én ud af mange undersøgelser, som viser effekten af at drikke ‘det flydende guld’.

De mange fordele ved økologisk frugt og grønt

Der er så mange fordele ved at spise og drikke frugt og grønt, at det kan være svært at huske det hele. Så her kommer de største:

• Ingen farvestoffer
• Ingen tilsætningsstoffer
• Intet tilsat sukker
• Ingen konserveringsmidler
• Intet tilsat salt
• Ingen E-numre
• 99,9 % fedtfri
• Op til 70 % vandholdigt
• Fyldt med vitaminer, mineraler og proteiner
• Kan spises af gravide

Frugt og grønt kræver ingen opvask, smager fantastisk, er smukt og giver en solid og længerevarende mæthedsfølelse. Tag bare en frugt som bananen – den bliver oven i købet leveret i emballage lige til at pakke ud og spise. Det store vandindhold hjælper med at transportere næringsstofferne frem til de mange millioner celler, vi har i vores krop, og samtidig hjælper det affaldsstofferne ud af kroppen. En ret fantastisk opfindelse, synes du ikke? Som en vestjyde fra Holstebro engang udtalte til en af mine workshops: “Det er jenne go’e sager”.

Alligevel bliver denne fantastiske fødekilde gang på gang puttet på en pande, stegt til ukendelighed, varmet op så næringsstofferne dør og overhældt med sukker og krydderier. Vi giver det et smart fransk navn og kalder os mesterkokke. Vi er de eneste skabninger på denne planet, som tager noget ekstremt næringsrigt og transformerer det til sygdomsfremmende og død mad for derefter at prale af at være mestre i et køkken.

Ingredienserne i friskpresset juice er hverken kogte, stegte eller på anden måde ødelagte. De er tværtimod fulde af levende næringsstoffer og enzym- aktivitet. Hvis vi mennesker vil leve og føle os i live, bør vi spise levende mad. Hvis vi vil føle os energiforladte, trætte og deprimerede, skal vi bare spise mere ‘død mad’. Altså mad som er kogt, stegt og forarbejdet! Hvis du ikke kan følge mig i denne tankegang, så kig dig omkring. Hvad er det, folk med mentale og fysiske udfordringer spiser? Er det mad, som er fuld af liv?

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud