Fri fragt fra 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Hvid quinoapizza
Glutenfri og vegansk pizza

(14 stemmer)

Så bliver det simpelthen ikke nemmere at lave din egen pizzadej. 2 grundelementer hvid quinoa og vand. Tilføj krydderier, blend i 50 sekunder til du har en mælkehvid farve, hæld ud på en bageplade og du har pizza. Lykken er ovenikøbet at det smager skønt, er vegansk og glutenfrit. Har du en stærk blender er det bare at komme igang. Denne bund egner sig til alt slags fyld så slå dig endelig løs med alle dine favorit toppings.


Quinoa har et højt indhold af kostfibre og protein, et komplet protein, hvilket betyder at det indeholder alle ni essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan producere og derfor skal indtages gennem maden.


Jeg bruger de rå quinoafrø, men har du en rest fra dagen før kan du også anvende det. Pynt med dit yndlingsfyld, sæt den i ovnen og du har færdig aftensmad på under 30 minutter med din blender.


Pizzadej på få minutter på en Vitamix blender. Du finder flere sunde, glutenfrie og også veganske pizzadejs opskrifter under temaet, Pizza Power
Find flere opskrifter du kan lave på din Vitamix i min bog ”PowerBlending” – Verdens hurtigste fastfood.

Portioner: 1 pizza
Tilberedningstid: 50 sekunder

Ingredienser

  • 250 ml hvid quinoa rå, men skyllet
  • (har du en rest tilberedt quinoa fra dagen før, kan det også godt anvendes)
  • 250 ml vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. chili

Fremgangsmåde

  • Fremgangsmåde:
  • Blend alle ingredienser i ca. 30-50 sekunder på hastighed 10 – start stille og roligt og skru styrken op til 10 efter et par sekunder. Blendes til massen bliver helt mælkehvid.
  • Smør et stykke bagepapir med olie og fordel den flydende masse i den form, du ønsker.
  • Bunden for bages 10 min ved 230 grader øverst i ovnen. Vend dejen og pynt med lige den slags fyld, du elsker allermest.
  • Her har jeg pyntet med:
  • Hjemmelavet tomatsauce og revet ost, friske cherrytomater, spinat og blandet ristede svampe, smuldret fetaost. Lad det regne med balsamicoeddike over den til sidst. Som du ville have gjort med hvilken som helst anden dressing.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud