• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Hvad er forskellene på Witt by Kuvings Slowjuicer C9640, C9600 og B6100?

Hvad er forskellene på Witt by Kuvings Slowjuicer C9640, C9600 og B6100?

Kan du heller ikke lige spotte forskellene på Witt by Kuvings C9640, C9600 og B6100? Så læs med her og bliv lidt klogere.

Jeg bliver ofte spurgt hvad forskellen er på de to slowjuicer maskiner fra Witt by Kuvings.
I korte træk er C9600 en nyere og forbedret udgave af B6100. De er begge slowjuicere og ligner hinanden næsten på en prik.
Men det er selvfølgelig ikke for sjov, at Witt har lavet en ny slowjuicer. Den nye C9600 er forbedret på mange punkter. Den gamle B6100 er stadig en ganske fornuftig maskine, som også godt kan klare jobbet.
Opdateret: Denne artikel er blevet opdateret d. 19. januar 2018 og indeholder derfor også forskellene for den spritnye Witt by Kuvings slowjuicer C9640.
C9640 er en opgradering af C9600, hvilket vil sige, at den et langt stykke af vejen vil minde om C9600, da det er den Witt by Kuvings har taget udgangspunkt i.

Udseende:
Hvis vi starter med udseendet, så ligner det ved første øjekast, at der ikke er sket noget. De har kørt det velkendte og flotte design videre, dog har de lavet kabinettet glat uden de helt samme kanter på. Tænd/sluk-knappen er også blevet flyttet fra fronten og om på siden. Dette gør at den er lettere at komme til tænd/sluk-knappen midt i juice-processen. På C9640 er kabinet er magen til C9600, men kommer i to andre farver, slowjuiceren C9640 kan købes i farven koksgrå og perlemor. 
(C9600 til venstre og B6100 til højre)


Witt by Kuvings Maskine

Sneglen:
Sneglen eller kværnen ligner sig selv ved første øjekast. Men så snart man får den i hånden kan man sagtens mærke en forskel. Den nye sneg er væsentligt lettere end den gamle, den er dog stadig lige så hårdfør. Grunden til at sneglen er blevet lettere er fordi den er blevet hul inden i. Den gamle snegl havde et indbygget tandhjul, hvor pulp satte sig fast. Den nye snegl til C9600 er hul for at den kan opfange fibre og trævler fra den frugt og grønt man juicer. På C9640 er sneglen uændret fra C9600, hvilket bevidner at, den hule snegl har været et klogt træk og virker efter hensigten.
(C9600 til venstre og B6100 til højre)

Witt by Kuvings Snegl 1

Fordeleren:
Fordeleren eller riset der kører rundt i skålen har fået en stang mere. På B6100 er der 3 stænger med bløde gummivinger på. Nu er der 4 stænger, men to af dem er med gummivinger og to af dem er med plastikvinger. De to plastikvinger vender udad og er derfor med til at røre i juicen, mens gummivingerne vender både indad og udad. Det at vingerne varierer mens de kører rundt i juicen er med til at give en mere jævn og blød juice når den er færdig.
På C9640 er fordeleren magen til C9600 med de 4 vinger på. Her er to af dem også hård plast og de andre to er gummivinger.
(C9600 til venstre og B6100 til højre)Witt by Kuvings Ris 1

Witt by Kuvings Ris 2

Sien:
En synlig ændring ved sien er selve bunden af sien. Sien er næsten helt lukket i bunden, med kun plads til at sneglen kan tilkobles motoren. Der sidder en gummipakning ved åbningen som også er med til, at holde saft og pulp adskilt når maskinen kører. Selve si-delen er meget lig den samme. Til sien medfølger der stadig det smarte aggregat med børster.
På C9640 er der igen holdt fast i det der fungerede godt på C9600. Så der er ikke sket nogle ændringer på sien.
(C9600 til venstre og B6100 til højre)

Witt by Kuvings Si 1
Witt by Kuvings Si 2

Skålen:
Skålen ser anderledes ud, hvis vi kigger på den under bunden. Det er tydeligt at se en forskel, men kan vi se hvad forskellen gør? En af de nævneværdige ændringer er den gummistopper der sidder på B6100. Den var sat der for at gøre rengøringen lettere, men det den desværre også gjorde var, at den stoppede pulpen fra at komme ordenligt ud, hvilket resulterede i en juice med mere pulp i end ønsket. Den er nu blevet fjernet, hvilket gør at pulpen meget lettere kommer igennem og der er derfor mindre pulp i juicen. Da pulpen lettere selv kan rende igennem gør det, det i kombination med mindre pulp og den medfølgende børste, at rengøringen ikke bliver et problem.
En af de store forskelle, både udseendemæssigt og funktionelt, på C9640 fra C9600 og B6100 er det nye pulprør. På C9640 er pulprøret blevet bredere, men også åbnet mere op.
Dette gør, at maskinen næsten ikke kan stoppe til med pulp og derved få en pulpet juice (Ved konstant forkert brug og ved ikke, at følge brugsvejledningen, kan man selvfølgelig godt).
Derudover er skålen også blevet forstærket i plastikket.
(C9600 til venstre og B6100 til højre)

Witt bu Kuvings Skaal Beholder

C9640 Pulprør

Låget:
Låget på C9600 og B6100 er fuldkommen identiske, men på C9640 er der sket ændringer.
Der er kommet endnu et ”hak” i gevindet, hvor låg og skål skal skrues sammen. Dette er med til at gøre, at låget er stærkere i gevindet. Samtidigt er låget, ligesom skålen, blevet forstærket i plastikket, hvilket betyder, at maskinen er mere modstandsdygtig over for en hårdt frugt eller grøntsag, som kunne finde på, at tage en uheldig drejning i maskinen under juice-processen. Herunder ses C9640:

C9640

Den nye slowjuicer C9640 fra Witt er virkelig en god maskine. Især for folk der ikke er vant til at benytte en slowjuicer er det rigtig god, da den er lige til at gå til og meget lettere at bruge i form af at den ikke stopper til med pulp lige så let som B6100 og C9600. Jeg vil faktisk gå så vidt og sige, at jeg ikke længere kan anbefale B6100 da C9640 er så markant bedre. Jeg vil stærkt anbefale C9640 da den er blevet forbedret hele vejen rundt i forhold til B6100. Rengøringen er nemmere på C9640 da der ikke er så mange steder pulpen kan sætte sig fast. Husk at benytte den medfølgende opvaskebørste – især til sien, da almindelige opvaskebørsters hår blot sætter sig fast i sien.

 

Gode råd til slowjuicing og brug af Witt by Kuvings C9640, C9600 og B6100

Mange tror at det bare lige er at proppe en masse ingredienser i en juicemaskine og bum så er der juice, men så simpelt er det dog ikke. Det er ikke fordi det skal være raketvidenskab, men jeg har dog lige et par gode råd, som det er vigtigt at I tager med på vejen.

Lad maskinen pulpe af
Det er super vigtigt at du lader maskinen pulpe af en gang i mellem, sådan at den ikke non-stop står og spytter pulp ud, for da det er en slowjuicer kan den ikke følge med og der vil derfor komme mere pulp i din juice.

Lad maskinen ”tygge af munden”
Man kan sammenligne en slowjuicer med en mund. Når man presser juice på den, lyder det nærmest som en der tygger på grøntsagerne. Hvis vi heller ikke får lov til at tygge af munden og synke det inden der kommer mere ind, så føler vi os helt forstoppet. Derfor er det vigtigt at du lader maskinen tygge af munden inden du fylder mere i den.

Skær hårde ender af
Selvom maskinen er stærk og kan tage hele frugt og grøntsager, så vil jeg anbefale at du skærer hårde ender af ingredienserne. F.eks. er det en god idé, at skære de hårde, halvspidse ender af citronerne. Du kan ellers risikere at citronen lige tager en 180 grader drejning nede i maskinen og så kan den hårde ende godt få beholderen til at flække i samlingen eller gøre den skæv så den bliver utæt i lukningen.

Undgå at skære det i små stykker
Lad være med at skære ingredienserne i en masse små stykker. Det er ikke nødvendigt og maskinen er lavet til at tage frugter og grøntsager i store/hele stykker. Dog er det en god idé, at skære ting som f.eks. selleri i ca. 10 cm. store stykker. Der er mangle strimler og fibre i selleri og disse kan være svære, at få ud igen ved rengøring. Dette gælder også brændenælder.

Tålmodighed
Det er uhyre vigtigt at have god tålmodighed, for man kan ikke skynde på et mesterværk og det kan du altså heller ikke med slowjuicing. Det tager altså lidt længere tid og du må derfor væbne dig med tålmodighed, for det hjælper ikke bare at proppe ingredienserne hurtigere i maskinen.

Se alle vores Witt by Kuvings slow juicere

 Happy Juicing!

 

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud