• Fragt kun 29 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Hjemmelavet Tahin
Tahindressing med sesam og olivenolie

(58 stemmer)

Hvad er tahin? Det er en lækker sesampasta med en delikat nøddeagtige smag. Tahin kan, lidt ligesom peanutbutter, bruges som smørrepålæg, til tahindressing, i gryderetter, som dip eller meget andet. 


Tahin kan købes i de fleste supermarkeder, men du kan også med lethed lave det selv.


Tahin bruges blandt andet i hjemmelavet hummus og fordelen ved at lave det selv er, at du ved 100%, hvad der er i din tahin.


For at få en lækker og cremet tahin er der nogle krav som skal være opfyldt:
- Det er vigtigt at du bruger en powerblender, det behøver ikke nødvendigvis at være en Vitamix, men med en Vitamix blender er du sikker på at få en cremet konsistens.
- Sesamfrøene skal være let ristede-. Pas på - de kan hurtigt få for meget på panden og så kommer din tahin ikke til at smage godt.
- Brug en god olie, f.eks. oliven- eller avocadoolie.

Portioner: ca. 450 ml
Tilberedningstid: 5 min

Ingredienser

  • 600 gr. sesamfrø
  • 3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  • Start med at riste sesamfrøene på en pande. De skal ikke have særligt meget, men skal kun lige begynde at skifte farve.
  • Får de for meget vil din tahin smage brændt.
  • Når sesamfrøene er kølet af, kommer du dem over i din Vitamix-kande. Start maskinen på laveste hastighed og øg til højeste hastighed i løbet af de første 10 sekunder.
  • Blend på fuld hastighed i ca. 1 min indtil sesamfrøene er ændret til en flydende konsistens. Husk at bruge tamperen hele tiden til at presse ingredienserne ned mod kniven.
  • Tilføj nu olien og blend på høj hastighed i endnu et minut.
  • Hjemmelavet tahin kan holde sig på køl i op til en måned.
Sesamfrø har et stort indhold af en lang række vitaminer, mineraler og kostfibre. Sesamfrø kan desuden have god effekt på kolesterol og blodtryk. Sesam støtter desuden leveren i at udrense giftstoffer fra kroppen.

Original Mads Bo opskrift

Denne opskrift er udviklet personligt af Mads Bo.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud