• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK
  • 120 dages returret

Gurkemeje - jeg elsker dig

Gurkemeje - jeg elsker dig

Mange kender gurkemeje som en del af krydderiblandingen til karry, men der er god grund til at stifte et nærmere bekendtskab med den gule rod.

Ingefær har i en årrække stået som røddernes ukronede konge, men undersøgelser viser, at den har fået skarp konkurrence. Og gurkemejeroden er kommet for at blive! 

Inflammationshæmmende, kolesterolsænkende, bakteriehæmmende og kredsløbssænkende er bare nogle af de ord, der er til rådighed for at beskrive den potente rod. Solstrålerne sidder meget betegnende i det, der giver roden sin flotte farve. Stoffet hedder curcumin og er en stærk antioxidant, der lever op til sit rygte ved at gå i infight med nogle af de stoffer, som gør sygdom mulig. Det betyder med andre ord, at overlevelseschancerne for inflammation, kræft og en række livsstilssygdomme stiger i takt med indtagelsen af gurkemeje. Planten har en sødlig, parfumeret og krydret smag, som gør den mindre skræmmende i forhold til ingefær.

Dog skal det lige nævnes, at det aktive stof curcurmin helst skal opvarmes for at curcurmins antiinflammatoriske egenskaber aktiveres bedst. Så brug gerne roden i madlavning og planlægger du at tilføje gurkemejerod i din juice eller smoothie, så tilsæt gerne en knivspids sort peber, da det på samme måde som opvarmningen aktiverer curcurminen. Faktisk viser undersøgelser at en knivspids sort peber forstærker effekten af curcumin 1.000 gange!

Prøv denne superstjerne af en rod i din juice. F.eks. denne:

7 cm gurkemejerod
3 cm ingefær
½ citron med skræl
2 appelsiner uden skræl
250 g gulerod
1 gul peber
1 knivspids sort peber (som tilsættes i den færdige juice)

At presse gurkemeje i sin juicemaskine kan være lidt af et kunststykke, da den lille potente rod har en tendens til at farve alting gult, inklusive fingre og juicemaskine. Fidusen er derfor at undgå at starte med at presse gurkemeje, men pres gerne nogle af de øvrige ingredienser som det første. Tilsæt derefter gurkemejen og efterfølgende citron, da det har en rensende effekt på det gule farvestof som juicemaskinen nu er fyldt med.

Trods en lidt krads og fjendtlig farve, så husk at den kun vil dig det bedste!

Mere saftig viden