Fri fragt fra 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Gulerodskage
Glutenfri og sukkerfri gulerodskage

(34 stemmer)

Det er yderst sjældent, at ord som grøntsager og kage indgår i samme sætning, men ikke desto mindre er det det, jeg nu vil præsentere dig for.


Svampet, tung og velsmagende er ord, der bedst beskriver denne smukke gulerodskage. Trods det at kagen er glutenfri, smager den intet mindre end fantastisk.


Find flere opskrifter du kan lave på din Vitamix i min bog ”PowerBlending” – Verdens hurtigste fastfood.

Tilberedningstid: Bages 35 minutter ved 185 grader

Ingredienser

  • 3 æg
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 1 dl plantemælk
  • 100 g dadler
  • 1 cm ingefær
  • Saft fra 1/2 citron
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 200 g mandelmel
  • Cashewcreme:
  • 5 dl cashewnødder
  • 1/2 dl kokosolie
  • 1/2 dl honning
  • Saften fra 1 stor citron
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

  • Kom alle kage-ingredienserne i en blender og blend 40-50 sekunder eller indtil alle ingredienser er blendet fint.
  • Hæld massen i en springform og bag ved 185 grader varmluft i 35 minutter. Når kagen er kold, kan du smøre cashew-cremen på toppen, som laves
  • ved at blende ingredienserne til en cremet og ensartet masse.
Tip: Vitamix har designet en spartel til Vitamix kanden der gør det super nemt at få dejen under kniven med ud.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud