• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Fuldkornsmajsmel og boghvedepizza
Glutenfri og vegansk pizza

(1 stemme)

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Pizzabund á la Italia. Nok den glutenfrie og veganske pizzabund, der bliver mest som den oprindelige Italienske hvide pizzabund…sprød og lækker. 


Den er lavet på en blanding af fuldkornsmajsmel, boghvedemel og glutenfri havregryn. Boghvede er letfordøjeligt og har et højt protein indhold hvilket giver en langt længere mæthedsfornemmelse end alm. hvede.


Pynt med dit yndlingsfyld, sæt den i ovnen og du har færdig aftensmad på under 30 minutter med din blender.


Pizzadej på få minutter på en Vitamix blender. Du finder flere sunde, glutenfrie og også veganske pizzadejs opskrifter under temaet, Pizza Power.


Find flere opskrifter du kan lave på din Vitamix i min bog ”PowerBlending” – Verdens hurtigste fastfood.

Portioner: 1 pizza
Tilberedningstid: 50 sekunder

Ingredienser

  • 50 g fuldkornsmajsmel
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g glutenfri havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • En knivspids peber
  • 1 ½ dl vand
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  • Fremgangsmåde:
  • Fyld først de glutenfrie havregryn i kanden og blend dem til mel. Hæld herefter alle de andre tørre ingredienser i kanden. Start din Vitamix blender på hastighed 1 og bland ingredienserne kort.
  • Herefter hældes langsomt de våde ingredienser i via hullet i låget mens maskinen kører på hastighed 1-2, i ca. 30 sek. Dejen samler sig til en dejkugle. Brug evt. din spartel til at få dejen ud. Saml dejen til en ensartet kugle i hænderne. Læg dejen til hævning i kanden med låg i ca. 30 min.
  • Herefter rulles dejen ud. Lægges på en bageplade med bagepapir. Et godt tip er at smøre dit bagepapir med olie, så slipper det let igen. Bunden for bages ved 200 grader varmluft i ca. 10 min. eller 230 grader alm. ovn.
  • Hvis dejen vendes før der kommes fyld på, bliver den endnu sprødere. Bag herefter din pizza 10-15 min. alt efter valgte fyld.
  • Her har jeg pyntet med:
  • Revet ost på bunden, tynde skriver kartoffel, lidt klumper bøffelmozzarella, sorte oliven og tørret rosmarin.