• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Glutenfri og sunde spinatpandekager
Pandekager med spinat og boghvedemel

(1 stemme)

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

De her spinatpandekager er glutenfrie, sunde og lækre, fyldt med smag, farve og proteinrig næring fra spinaten. De kan både laves til det sunde morgenbord - eller som lækre madpandekager til aftensmaden. De er nemme at lave - mix alle ingredienserne i en god blender som Vitamix - så alt er godt mixet sammen til en fin lysegrøn farve. Du kan både lave dem som tykke amerikanske pandekager eller som de klassiske tynde. Juster selv med lidt ekstra væske.


Portioner: 10-12 styk, afhænger af størrelse og tykkelse


Ingredienser

  • 3 æg
  • 1 håndfuld spinat
  • 2,5 dl. boghvedemel
  • 3 dl. Plantemælk fx. havremælk
  • 2 dl. Vand
  • 1 tsk. Salt
  • 2 spsk. Kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

  • Slå æggene ud og hæld dem i din Vitamix.

    Tilsæt spinat, boghvedemel, mælk, vand og salt. Blend ingredienser godt under høj hastighed til alt spinaten er finthakket. Lad gerne dejen hvile i 30 min. (du kan også stege dem med det samme, men pandekagerne vil være lidt sværere at vende).
  • Til stegning: Put 2 spsk. plantesmør eller kokosolie på en varm pande. Når det er bruset af tilsættes dejen, lav her pandekagerne i den ønskede størrelse. Når de er gyldne på undersiden, vendes de forsigtigt. Steg dem et par minutter på hver side. Afkøl på en tallerken og fortsæt til alt dejen er brugt. Skru ned for varmen løbende.
  • Opbevaring: Pandekagerne kan nemt holde sig 3-4 dage i køleskabet i en tætlukket beholder fx. i vakuum beholderne fra Zwilling– vakuum beholdere i plast og glas.

  • Opskriften her er lavet med en masse sundt og lækkert vegetarfyld: Spinat, hytteost, avocado og snittede sprøde vegetar frikadeller. Men brug endelig hvad du allerede har på lager i køkkenet, for pandekager/wraps kan fyldes med næsten hvad som helst. Husk endelig også en god, saftig dressing til.
  • Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
  • Opskriften er lavet af Michala Kramer, som står bag vegetar-bloggen Micadeli.com– en madblog med simple vegetaropskrifter.