Fri fragt fra 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Glutenfri Nutella
Hjemmelavet nutella med hasselnødder

(104 stemmer)

Når du vil forkæles på en hyggelig søndag morgen med familien, så er der ikke meget, der slår en hjemmelavet nutella.
Og skal jeg være helt ærlig, så ender denne version også ofte på spisebordet, på en helt normal hverdag. Det gør den bl.a. fordi denne potente chokoladesmør er helt uden e-numre og tilsat sukker. Og trods det smager den ubeskrivelig godt.
Prøv det på en lun bolle og du vil forstå, hvad jeg mener.
Obs! Bør opbevares på køl



Find flere opskrifter du kan lave på din Vitamix i min bog ”PowerBlending” – Verdens hurtigste fastfood.

Portioner: 2-3 personer

Ingredienser

  • 400 gram hasselnødder
  • 3-4 spsk kakaopulver
  • 2 dl olivenolie
  • 1 dl kokosolie
  • 4 spsk honning
  • 2 tsk citronsaft
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødderne på en pande uden fedtstof. Alternativt kan du komme dem på en bageplade og give dem 30 min. i ovnen ved 150 grader varmluft.
  • Lad dem køle en smule ned og kom dem, sammen med de øvrige ingredienser, i blenderen. Blend ved højeste hastighed og brug tamperen i 4-5 minutter. Der skal arbejdes for det og tricket er at have tålmodighed. Jo længere tid du blender, jo finere en struktur vil du opnå. Optimalt når du til det stadie, hvor kniven selv trækker massen ned og tamperen derfor bliver unødig. Vær opmærksom på, at nutellaen godt kan blive vældig varm og begynde at ryge, hvilket er helt ok
Denne opskrift er glutenfri.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud