Fri fragt fra 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Fuck kalorier

Fuck kalorier

Jeg har længe været imod, at vi skal tælle kalorier, for du bliver ikke sundere af at nøjes med tre småkager frem for fire.

Hvis du virkelig ønsker at leve sundt (og evt. tabe dig), må du erstatte tomme kalorier med sand livskraft. Faktisk har direktøren for verdens største slankekoncept, Vægtvogterne, for kort tid siden meldt ud, at kalorietælling må ses som spild af tid. Det gamle kalorie-pointsystem er nu droppet til fordel for mere fokus på ’naturlig mad’. Denne nyhed gør mig rigtig glad, da Vægtvogterne ellers har været frontløbere for kalorietælling i rigtig, rigtig mange år. Så nu mangler vi bare det danske sundhedssystem, og de folk, de uddanner. De mener nemlig stadig ’at jorden er flad’. En kalorie er en kalorie! For dem er det nemlig fuldstændig ligegyldigt, om du spiser 10 chokoladefrøer eller fem kilo broccoli. Som de siger, det feder lige meget. Og nu er det jo, at jeg gerne vil have DIG til at bruge DIN logiske sans! Kunne man forestille sig, at der var andre ting, der påvirkede vores vægt end kalorier? Om ti år kan alle vores forsøg på at leve sundt og tabe os ved at tælle kalorier blive betragtet af vores børn og børnebørn, som en del af vor generations tåbeligheder.

Mit råd er at spise rigtig mad. Mad du kan genkende og mad uden labels! For hvem har nogensinde spist fem bananer og tænkt, ‘jeg tror sku liiige jeg snupper en mere’. Det kommer aldrig til at ske. Og det er sjovt nok heller aldrig sket med laks, kikærter og broccoli. Hvorfor ikke? Fordi de alle bidrager med en ‘sand’ mæthedsfølelse. Når vi modsat spiser det vi ikke er ment til, fører det som oftest til det fænomen jeg kalder for ‘overfodret og underernæret’, hvor vi konstant går rundt og har lyst til at spise noget hele tiden. Og ender vi der, ja så bliver vi nødt til at lave restriktioner, give vores mad farver, point osv.  

Spis rigtig mad og drop kalorie-tælling. NU!

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud