Gratis fragt ved ordrer over 500 kr. til GLS Pakkeshop eller Erhverv

Drik dit ukrudt

Drik dit ukrudt

I min bog Super Grønne Juicer & Smoothies fortæller jeg hvordan du kan bruge ukrudt i dine juicer og smoothies. Der er også en masse opskrifter.
Drop ukrudtsbrændere og round up, når ukrudtet vælter op af jorden. Drik i stedet dit ukrudt og de vilde planter. Mange ser stadig ukrudt som en skændsel i deres have og bruger meget af deres fritid i weekenderne på at køre 'skidtet' på genbrugsstationen. Hvad laver de selvsamme så mandag? Jo, de står i kø for at trække et nummer på det lokale apotek. Hør her venner: Alt, hvad vi mennesker har brug for, står ude i naturen. Ukrudt VIL leve, uanset hvor meget vi forsøger at skille os af med det. Jeg har det seneste år leget med mit ukrudt i køkkenet og fundet ud af, at det er fantastisk i juicer og smoothies. Og så indeholder de langt flere vitaminer og mineraler end de sundeste grøntsager i supermarkedet.

Ukrudt i juicer og smoothies

Jeg elsker mit ukrudt. Specielt fordi det kommer helt af sig selv. Det skal ikke passes og vandes, det skyder bare op overalt. De seneste par år har jeg plukket store mængder ukrudt og vilde planter, som jeg har brugt i mine juicer og smoothies. Og mit budskab er klart: Drik grønne juicer, så tit du kan slippe afsted med det. Bladgrønt og andre grønne sager har en fuldstændig fabelagtig positiv indvirkning på din sundhedstilstand – og dit energiniveau!

Personligt kommer jeg så mange grønne planter i mine juicer og smoothies som muligt. Det gør jeg primært, fordi de indeholder væsentligt mindre sukker og mange flere næringsstoffer end frugt. Faktisk indeholder brændenælder 122 gange så meget calcium som en banan.

Rå power

Konceptet med friskpressede juicer og smoothies går ud på at maksimere det daglige indtag af rå uspoleret grønt og ting, vi godt ved, er sunde for os - men som vi af den ene eller anden grund ikke får tygget os igennem. Derfor mener jeg, at vi skal gøre bladgrønt og grøntsager til det bærende element i vores juicer og smoothies.

Ved at drikke friskpressede juicer og smoothies åbnes der op for en uhyre effektiv forsyningsvej til kroppen. Der er direkte udbringning af vitaminer, mineraler, enzymer, kulhydrater, klorofyl og talrige andre plantestoffer - naturlige næringsstoffer, der styrker dit immunforsvar.

Drik det hele

Det er en særlig god ide at indtage alt fra grøntsagerne, hvilket også inkluderer skrællen, som selvfølgelig skal være vasket. Det samme gælder stokken fra broccoli, bladene fra blomkål eller sågar toppen fra både gulerødder og rødbeder. Faktisk indeholder den grønne gulerodstop mange flere vitaminer og mineraler end selve guleroden. Helt præcist 192 gange så meget A-vitamin og 7 gange så meget calcium. Vi har en tendens til at smide det allerbedste væk, og er det ikke tankevækkende, at der hvert år smides mange tusinde tons ubeskriveligt sunde rødbede- og gulerodstoppe ud? 

Sådan kommer du i gang

Hemmeligheden bag velsmagende grønne juicer og smoothies er at blive god til at kombinere. Det er kun fedt at drikke juicer og smoothies, hvis de smager godt – ikke hvis vi nærmest skal holde os for næsen for at få dem ned. Så en god balance mellem frugter, grøntsager og ukrudt er altafgørende. Jeg anbefaler et forhold, der hedder 80 % grønt og 20 % frugt. I smoothies kan det være lidt sværere at camouflere smagen af det grønne. Derfor anbefaler jeg et forhold, der hedder 50/50. Jeg oplever ofte, at folk starter ud med masser af frugt og bær, og derefter bliver mere og mere modige med de grønne sager.

Det er indlysende ikke at plukke ukrudt langs veje og steder, hvor der kan være sprøjtet med ukrudtsbekæmpelse. Derudover kan man jo tænke i hundeejeres gåruter, spekulere i nedfaldne fuglelorte fra omkringliggende træer, osv.

Ukrudt er nok det vildeste, du kan drikke - i mere end én forstand. Af samme grund kan det være en god ide at starte stille og roligt, så din krop får en chance for at vænne sig til de gyldne dråber. Og er du ikke vant til at drikke potente sager som rødbede og ingefær, vil jeg helt grundlæggende anbefale at starte stille og roligt ud.

Er du blevet inspireret til at drikke dit ukrudt og dine grøntsager, kan du få masser af opskrifter og nyttig viden om de grønne vidundere i min bog ’Super Grønne Juicer & Smoothies’.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud