Det lader til at JavaScript er deaktiveret i din browser. Du skal have JavaScript slået til i din browser for at kunne bruge alle funktionerne på dette website.
Man - fre 09.00 - 14.00
info@highonlife.dk
IL' TEMPO GIGANTE SHOT
Vandmelon is
Spizy Thai suppe
Sort quinoapizza
En sund fordøjelse er fuldstændig afgørende for et langt og vitalt liv.
Det vi spiser skal nedbrydes af mavesyren, og brugbare næringsstoffer skal optages via tarmslimhinden. Undervejs skal maden bearbejdes i tarmen. Én af de ting, som påvirker vores fordøjelse allermest, er den delikate balance mellem de mikroorganismer, bakterier og svampe, der befinder sig i mave-tarm-kanalen - også kaldet tarmfloraen.
En tarmflora, som er ude af balance, kan have betydning for udvikling af en lang række sygdomme, inkl. autoimmune sygdomme som gigt, inflammation, tarmsygdomme mv. Der er stor enighed om, at inflammation er involveret i stort set alle velfærdssygdomme, men hvad de fleste ikke er klar over er, at inflammation ofte opstår på grund af ubalance i tarmfloraen.
Vi har trillioner af bakterier i tarmen, eller rettere burde have. Både dansk og international forskning viser nemlig, at hver fjerde dansker har foruroligende få tarmbakterier. En af de danske forskere, Oluf Borbye Pedersen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, sammenligner vores bakterier i tarmen med en regnskov. Ifølge ham har vi brug for en så stor mangfoldighed som muligt. Og ikke nok med at en fjerdedel af alle danskere har færre bakterier, de har samtidig også færre bakterietyper og en overvægt af de bakterier og svampe, der skaber inflammation og betændelsestilstande i kroppen.
Tyndtarmen er tre til fem meter lang og har en overflade på størrelse med to tennisbaner. Denne overflade udskiftes hver femte dag og skulle meget gerne være belagt med mælkesyrebakterier for at beskytte tarmslimhinden og sikre en optimal optagelse af vitaminer og mineraler. Selvfølgelig har det, vi spiser, en gevaldig indflydelse på tarmfloraen, men vi må ikke glemme, at tanker, følelser og ikke mindst stress også kan have en effekt på denne delikate balance. Derfor handler det om at sætte ind på flere områder.
Mælkesyrebakterier udgør den måske vigtigste og mest talrige gruppe af bakterier, som findes i tarmen. De er super vigtige, og du kan booste mængden på flere måder. Den billigste er ved at gå i køkkenet og lave dine egne mælkesyregærede grøntsager. Det er ikke alle der får det gjort, men der findes heldigvis gode tilbud i helsekosten. Der findes også flere og flere gode bøger om emnet, så det er nemt at komme igang selv. Der findes også en genial smutvej, nemlig mælkesyrebakterier, også kaldt probiotika, som kosttilskud.
Antibiotika er det modsatte af probiotika, og det har en negativ effekt på tarmfloraen. Af samme grund skal en penicillinkur altid opfølges af en to måneders probiotikakur, så vi kan få genoprettet det optimale miljø.
Fibre fra frugt, grønt og fuldkorn er super vigtige for din fordøjelse. De fremmer fordøjelsen, nærer dine bakterier og tarmslimhinde. Men de hjælper også med at komme af med gamle affaldsstoffer, brugte hormoner osv. Mangler du de gode mælkesyrebakterier, som skal bruges til at bearbejde fibrene med, kan en fiberrig kost gøre mere skade end gavn. Derfor er det altid en god ide at tilføre probiotika, når du starter din grønne livsstil. Så sikrer du dig at det bliver en fordelagtig koloni, du fodrer.
Læs mere om dit mave/tarm system 'Mavesyre - en god ven af huset'
Pris: 5.999,00 kr.
Specialpris 4.149,00 kr.
SPAR: 1,850.00 kr.
Pris: 199,00 kr.
Specialpris 149,00 kr.
SPAR: 50.00 kr.
Venligst læs og accepter vores vilkår og betingelser, inden du fortsætter med dit køb.