• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

På samme måde som vi skal værdsætte og passe på det ydre miljø for at nyde godt af ren luft og rent vand, må vi også tage ansvar for vores indre miljø. Vores blodårer, vener og lymfesystem kan sammenlignes med floder, kilder og vandløb. Et miljø der skal værnes om for optimal energi og styrke.

Jeg hører nogle gange sundhedsfagligt personale udtale sætninger som, ’Jamen Mads Bo, det er jo ikke videnskabeligt bevist’. Eller udtalelser som: ’Vores krop kan sagtens selv afgifte’. Og ja, en sund og harmonisk krop kan selv afgifte. Jeg er helt med på, at vi fra naturens side er selvhelbredende. Men en krop som ikke får de rigtige næringsstoffer og som oven i købet er syg og træt har rigtig svært ved det. Den har ikke resurserne til det. Og da i særdeleshed ikke hvis det er en overmedicineret og forstoppet krop.

Skab et sundt cellemiljø
Vi bliver ikke sundere, gladere eller mere energifyldte end vores celler og det miljø, de ”svømmer” rundt i. Personligt er jeg overbevist om, at noget af det, der gør os syge, trætte og deprimerede, er ophobning af affaldsstoffer. Det gælder derfor om at skille sig af med dem, i stedet for at slæbe rundt på dem. Nogen kalder det detox, andre kalder det afgiftning. Følger man med i medierne, opdager man hurtigt, at diverse eksperter er dybt uenige om, hvorvidt afgiftning af kroppen er muligt eller ej.

Tag den med ro
Personligt er jeg ikke kæmpe fortaler for kure (heller ikke juicekure), da der i vores samfund er en tendens til, at vi går fra den ene yderlighed til den anden. Og er der noget, vores krop hader, så er det netop det. Den ønsker stabilitet. Derfor skal vi, i min verden, leve en afgiftende livsstil, hvor vi hver dag gør noget for at afgifte. Vi skal med andre ord give kroppen en chance. Det gør vi bl.a. ved at motionere, drikke vand, gå i sauna og selvfølgelig tilføre de nødvendige næringsstoffer. F.eks. fra juicer og smoothies.

Mange oplever, at deres symptomer forværres i det øjeblik, de begynder at undgå forskellige fødevarer som mælkeprodukter, brød, sukker og kaffe. Og da i særdeleshed hvis dette kombineres med motion og en mere letfordøjelig kost som juicer og smoothies. Nogen får influenza-lignende symptomer, knaldende hovedpine mv. Det er helt naturligt, da kroppen går i ’helbredelsesfasen’ og begynder at frigive de affaldsstoffer, som måske er blevet holdt tilbage i mange år. Vi giver kroppen overskud og en chance for at helbrede sig selv.

Lad kroppen gøre det, den er bedst til
Det bedste vi kan gøre, for at støtte kroppen i denne proces, er at gå lange ture, drikke rigeligt med vand, sove, meditere, tage den med ro og lade kroppen gøre det, den skal. Afgifte. Nogle gange skal det være skidt for, at det kan blive godt. Lidt som hvis et stort rengøringsteam startede med at gøre rent i hele dit hus på en gang! Med andre ord, en afgiftningskur kan gøre dit blod og indre miljø mere beskidt i en periode. Af samme grund er det en dårlig idé at vurdere, om du har fået det bedre på dag to eller tre. For mit eget vedkommende gav det sig udslag i hovedpine, mere ørevoks, ildelugtende sved og mange toiletbesøg samt en mere uren hud. Hav tålmodighed og tillid til processen.

Min pointe er, at man kan booste sin sundhed ved at skille sig af med noget. Det handler ikke kun om at tilføre kroppen dyre kosttilskud og købe magiske hold-mig-ung-forevigt-cremer. Og husk: mere er ikke nødvendigvis bedre. Lad være med at faste på rødbedejuice i 60 dage, leve af luft og stå på hænder for at hoste affaldsstoffer op. Brug din sunde fornuft og undgå at kaste dig ud i halsbrækkende detox-kure. Lidt har også ret – især over tid.

Min helt klare anbefaling er at undgå kure og i stedet gøre, hvad du kan for at leve en afgiftende livsstil hver dag, resten af dit liv.

Læs også:
Drop juicekure og sæt pengene på en afgiftende livsstil

Relaterede produkter