• Fragt kun 29 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Carbonit vandrenser. FAQ

Carbonit vandrenser. FAQ

CARBONIT VANDRENSER TIL DIT HJEM
SIMPEL, SIKKER, PRAKTISK. GOD

Jeg er sikker på, at alle der har læst bare én af mine bøger, eller har været til et af mine foredrag, ved at vores krop har brug for vand og meget af det. Hver eneste lille bitte celle i vores krop har brug for vand for at fungere optimalt. Der er dog stor forskel på vand og kvaliteten har stor betydning for dine celler.

Heldigvis lever vi i et land, hvor vi stadig har grundvand. Men tvivler du på kvaliteten af grundvandet, kan du f.eks. installere en vandrenser. Der findes mange forskellige modeller og jeg har testet og afprøvet et hav af dem. Alt fra den dyre model, der specialiserer sig i basisk vand til kul i glasset. Men nu synes jeg at have fundet en model, der lever op til mit behov for en simpel, sikker og praktisk måde at rense mit vand på. Nemlig VARIO fra Carbonit.

Udfordringen består i at finde en model, der rent faktisk renser vandet grundigt nok, men som samtidig er til at komme til for penge. Det synes jeg som sagt, at jeg har fundet i vandrenseren fra Carbonit. Den er simpel i sin opsætning, og gemt fint væk under vasken så den ikke skæmmer på bordet. Den er sikker og bl.a. ISO-godkendt og TÜV-testet. Og der er styr på det praktiske med udskiftning af filter. Den er produceret i Tyskland og kommer gennemtestet efter europæiske forhold. En god model alle kan have råd til.

Effektiv vandrenser

Vandrenseren fra Carbonit benytter et aktivt kulfilter der produceres under streng kvalitetskontrol og alle filtre testes individuelt. Vandfiltret fjerner de skadelige stoffer vi finder i vores drikkevand. Den specielle filterpatron benytter en internationalt patenteret proces (Carbonit® Monoblock) med yderst fine filterporer (type NFP Premium: <0,45 μm) og meget høj adsorptionsevne. 

Vandfilterets effektivitet er blevet bekræftet af en række uafhængige institutter i Tyskland og det er bevist at drikkevandet renses for over 99% af pesticider, medicinrester, bakterier, mikroorganismer, svampe/gærsvampe, klor, kloroform, Lindan, DDT, Atrazin og over 90% af bly og kobber.  

Let installation og vedligeholdelse

Vandrenseren fra Carbonit bliver leveret med alt hvad du skal bruge, for selv at kunne installere den under vasken på den kolde vandtilførsel. Der følger slanger og fittings med, som passer til en standard-installation i danske hjem.

Vandrenseren bliver koblet på den kolde vandtilførsel under vasken, så du ikke har en stor maskine til at fylde og skæmme på køkkenbordet. Filtret skal kun skiftes hver 6. måned eller efter 10.000 liter, hvilket også gør det til en af de mest økonomiske vandrensere på markedet.

Vær opmærksom på, at når vandfiltret fra Carbonit nærmer sig de 10.000 liter reduceres vandgennemstrømningen. Dette er en indikation om, at filtret snart skal skiftes. Vandfiltret har en vandgennemstrømning på 120 liter i timen og det skal forventes at vandflow på dit kolde vand reduceres med 25-40%.

Lækkert drikkevand

Ikke alene er drikkevandet fra Carbonit fri for skadelige stoffer, det fjerner også eventuel lugt og gør vandet super blødt og velsmagende. Når du først er vant til at drikke vand fra Carbonit, bliver flaskevand og ”almindeligt” postevand aldrig det samme igen.

Læs også: Forurening med sprøjtemiddel i grundvand er værre end frygtet.

Jeg har samlet nogle af de mest gængse spørgsmål og svar til vandrenseren fra Carbonit, som den tyske producent igennem årene har fået.

Og glem så ikke at vand er en af de nemmeste og billigste måder at booste din generelle sundhedstilstand på, SÅ LÆNGE DET ER RENT.

"Men vores danske drikkevand er da noget af det reneste! Hvorfor skal det stadig filtreres?"
Ja, det er det da gudskelov på mange måder. Og her er heller ikke tale om et ”MUST DO”, at du renser dit vand. Men desværre bliver vores grundvand mere og mere udsat. Og der lukkes en vandboring ca. hver 3. dag, så der er ikke noget at sige til, at Miljøstyrelsen har slået alarm. Ydermere bliver de kvalitetsmålinger, der bliver foretaget, udført af vandværkerne selv. Og et er hvad man beslutter sig for at kigge efter, noget helt andet er, hvilke stoffer vi rent faktisk finder i drikkevandet. På nuværende tidspunkt skønnes det, at der findes pesticidrester i 43% af vores drikkevand. Og trods det, at vores Miljø- og Fødevareminister ikke mener, det er skadeligt at have pesticider i urinen, er det nu ikke noget, jeg ønsker.

Med et filter fra Carbonit kan du, udover at rense dit vand for medicinrester, pesticider og fx nitrat, også påvirke kvaliteten af ​​det vand, der kommer ud af vandhanen, hvis det eksisterende rørsystem ikke er helt nyt eller hvis der er usikkerhed med hensyn til VVS-inventar, der er installeret. Og så fjerner det desuden dårlig luft og smag fra vandet.

"Men vi har allerede meget strenge regler for drikkevand i Danmark. Skal jeg virkelig filtrere mit drikkevand, selv når grænseværdierne overholdes?"
Ingen kan på nuværende tidspunkt bestemme med faste beviser, hvilke mængder af de forskellige skadelige stoffer, der udgør en sundhedsfare på lang sigt, og hvordan stofferne interagerer med hinanden. Det er imidlertid klart, at disse stoffer ikke er drikkevandskomponenter, der findes i naturen. Grænseværdier bestemmes i dyreforsøg og overføres til voksne mennesker - værdierne er således mere teoretiske end til praktisk anvendelse.

"Kan filteret i Carbonit føre til bakteriel opbygning i vandet?"
Nej, bakterieopbygning kan ikke forekomme. Test med ekstremt høje bakteriekoncentrationer (flere millioner) bekræfter den ekstraordinært høje ydeevne af (NFP Premium) filteret ["nul" testbakterier (E. Coli og Enterococcus faecalis) kunne trænge igennem].

NFP Premium-filterpatronen har gennemgået en række yderligere hygiejnetest, hvor dette filter blev testet for tilbageholdelse af følgende (retentionen var altid > 99,9%): Bakterier (Staphylococcus aureus, Staphylococcus haemolyticus, Enterobacter cloacae, Pseudomonas aeruginosa, Bacillus subtilis) Mikroorganismer (Entamoeba coli, Giardia lamblia, Cryptosporodium parvum, Hymenolepis nana, Schistosoma mansoni, Ascaris suum) Svampe / gær (Candida albicans , Rhodotorula mucilaginosa, Saccharomyces cerevisae).

IFP Puro filterpatrontyperne blev oprindeligt designet til at opfylde særligt høje krav - f.eks. medicinske applikationer - men de tilbydes nu også til private brugere som følge af den store efterspørgsel, der er opstået.
I denne sammenhæng skal man dog huske de seks måneders filterudskiftningsintervaller, der kræves i henhold til driftsvejledningen for enhederne.

”Jeg har hørt at vandtrykket falder betragteligt?”.
Det er rigtigt, 25-40% afhængig af hvor du bor og dit nuværende vandtryk. Men fordelene opvejer ulemperne! Nøjagtigt, som jeg også gerne betaler lidt mere for økologi.

"Det hævdes, at farmaceutiske rester og polære pesticider med mulige hormonelle påvirkninger også kan findes i drikkevand. Kan Carbonit-filtre fjerne sådanne ting?"  
Mange af de farmaceutiske og polære pesticidrester, som efter vores kendskab er dem, der oftest diskuteres, er blevet testet i en omfattende undersøgelse, og ingen af ​​disse blev fundet i det filtrerede vand.

"Hvorfor skal filteret udskiftes efter 6 måneder?".
Filtre fremstillet af aktivt kul giver især mikroorganismer et gunstigt område for vækst på deres ydre overflader. Derfor bør man skifte filteret hver halve år af hygiejniske årsager. Ydermere vil filteret stoppe til i forbindelse med selve rensningen over tid. Derfor anbefales det at udskifte filteret konsekvent hver 6. måned. Filtrene er testet til at rengøre over 10.000 liter (NFP Premium) eller 5000 liter (IFP Puro) vand.

"Kan filtre også slippe af med kalk?"
Ja, filtrene fjerner kalkpartiklerne fra vandet sammen med alle andre partikler ned til den specificerede filterfinhed (fx <0,45 μm for NFP Premium eller 0,15 μm for IFP Puro). Kalken, der er i opløsning, det vil sige mineralerne, forbliver i vandet. Kalk består hovedsageligt af calcium og magnesium - som er mineraler. Udtrykket "i opløsning" anvendes her på samme måde som når sukker opløses i vand. Kalkaflejringer på elektriske apparater, hvor der kun er brugt vand, der har været igennem Carbonit, vil som regel også blive væsentligt reduceret og aflejringerne blive betydeligt blødere.

"Fjerner filteret også mineralerne?"
Nej. Mineralerne (i opløsning) forbliver i vandet.

”Er det kompliceret at installere et Carbonit filter til vandforsyningsledningerne?”
Du kan selv installere vandrenseren VARIO på få trin.
Brugervejledning medfølger på engelsk.

Læs mere om produktet her:

 

 

 

 

 

 

 

 

CARBONIT VANDRENSER TIL DIT HJEM

SIMPEL, SIKKER, PRAKTISK. GOD

 

Jeg er sikker på, at alle der har læst bare én af mine bøger, eller har været til et af mine foredrag, ved at vores krop har brug for vand og meget af det. Hver eneste lille bitte celle i vores krop har brug for vand for at fungere optimalt. Der er dog stor forskel på vand og kvaliteten har stor betydning for dine celler.

Heldigvis lever vi i et land, hvor vi stadig har grundvand. Men tvivler du på kvaliteten af grundvandet, kan du f.eks. installere en vandrenser. Der findes mange forskellige modeller og jeg har testet og afprøvet et hav af dem. Alt fra den dyre model, der specialiserer sig i basisk vand til kul i glasset. Men nu synes jeg at have fundet en model, der lever op til mit behov for en simpel, sikker og praktisk måde at rense mit vand på. Nemlig VARIO fra Carbonit.

 

Udfordringen består i at finde en model, der rent faktisk renser vandet grundigt nok, men som samtidig er til at komme til for penge. Det synes jeg som sagt, at jeg har fundet i vandrenseren fra Carbonit.

Den er simpel i sin opsætning, og gemt fint væk under vasken så den ikke skæmmer på bordet. Den er sikker og bl.a. ISO-godkendt og TÜV-testet. Og der er styr på det praktiske med udskiftning af filter. Den er produceret i Tyskland og kommer gennemtestet efter europæiske forhold.

En god model alle kan have råd til.

 

Ja, vandtrykket kan falde på det kolde vand, mellem 25-40% afhængig af hvor du er i landet. Det varme er dog upåvirket, så du kan stadig vaske op uden problemer. Men set med mine øjne vil jeg hellere vente de par sekunder ekstra for at få rent vand.

 

Jeg har samlet nogle af de mest gængse spørgsmål og svar til vandrenseren fra Carbonit, som den tyske producent igennem årene har fået.

 

Og glem så ikke at vand er en af de nemmeste og billigste måder at booste din generelle sundhedstilstand på, SÅ LÆNGE DET ER RENT.

 

 

 

"Men vores danske drikkevand er da noget af det reneste! Hvorfor skal det stadig filtreres?" 
Ja, det er det da gudskelov på mange måder. Og her er heller ikke tale om et ”MUST DO”, at du renser dit vand. Men desværre bliver vores grundvand mere og mere udsat. Og der lukkes en vandboring ca. hver 3. dag, så der er ikke noget at sige til, at Miljøstyrelsen har slået alarm. Ydermere bliver de kvalitetsmålinger, der bliver foretaget, udført af vandværkerne selv. Og et er hvad man beslutter sig for at kigge efter, noget helt andet er, hvilke stoffer vi rent faktisk finder i drikkevandet. På nuværende tidspunkt skønnes det, at der findes pesticidrester i 43% af vores drikkevand. Og trods det, at vores Miljø- og Fødevareminister ikke mener, det er skadeligt at have pesticider i urinen, er det nu ikke noget, jeg ønsker.
 
Med et filter fra Carbonit kan du, udover at rense dit vand for medicinrester, pesticider og fx nitrat, også påvirke kvaliteten af ​​det vand, der kommer ud af vandhanen, hvis det eksisterende rørsystem ikke er helt nyt eller hvis der er usikkerhed med hensyn til VVS-inventar, der er installeret. Og så fjerner det desuden dårlig luft og smag fra vandet.

 

"Men vi har allerede meget strenge regler for drikkevand i Danmark.

Skal jeg virkelig filtrere mit drikkevand, selv når grænseværdierne overholdes?"

Ingen kan på nuværende tidspunkt bestemme med faste beviser, hvilke mængder af de forskellige skadelige stoffer, der udgør en sundhedsfare på lang sigt, og hvordan stofferne interagerer med hinanden. Det er imidlertid klart, at disse stoffer ikke er drikkevandskomponenter, der findes i naturen. Grænseværdier bestemmes i dyreforsøg og overføres til voksne mennesker - værdierne er således mere teoretiske end til praktisk anvendelse.

 

 

"Kan filteret i Carbonit føre til bakteriel opbygning i vandet?" 
Nej, bakterieopbygning kan ikke forekomme. Test med ekstremt høje bakteriekoncentrationer (flere millioner) bekræfter den ekstraordinært høje ydeevne af (NFP Premium) filteret ["nul" testbakterier (E. Coli og Enterococcus faecalis) kunne trænge igennem]. 
 
NFP Premium-filterpatronen har gennemgået en række yderligere hygiejnetest, hvor dette filter blev testet for tilbageholdelse af følgende (retentionen var altid > 99,9%): Bakterier (Staphylococcus aureus, Staphylococcus haemolyticus, Enterobacter cloacae, Pseudomonas aeruginosa, Bacillus subtilis) Mikroorganismer (Entamoeba coli, Giardia lamblia, Cryptosporodium parvum, Hymenolepis nana, Schistosoma mansoni, Ascaris suum) Svampe / gær (Candida albicans , Rhodotorula mucilaginosa, Saccharomyces cerevisae).
IFP Puro filterpatrontyperne blev oprindeligt designet til at opfylde særligt høje krav - f.eks. medicinske applikationer - men de tilbydes nu også til private brugere som følge af den store efterspørgsel, der er opstået. 
 
I denne sammenhæng skal man dog huske de seks måneders filterudskiftningsintervaller, der kræves i henhold til driftsvejledningen for enhederne.

 

”Jeg har hørt at vandtrykket falder betragteligt?”. Det er rigtigt, 25-40% afhængig af hvor du bor og dit nuværende vandtryk. Men fordelene opvejer ulemperne! Nøjagtigt, som jeg også gerne betaler lidt mere for økologi.

"Det hævdes, at farmaceutiske rester og polære pesticider med mulige hormonelle påvirkninger også kan findes i drikkevand. Kan Carbonit-filtre fjerne sådanne ting?"  
Mange af de farmaceutiske og polære pesticidrester, som efter vores kendskab er dem, der oftest diskuteres, er blevet testet i en omfattende undersøgelse, og ingen af ​​disse blev fundet i det filtrerede vand.

 

"Hvorfor skal filteret udskiftes efter 6 måneder?".
Filtre fremstillet af aktivt kul giver især mikroorganismer et gunstigt område for vækst på deres ydre overflader. Derfor bør man skifte filteret hver halve år af hygiejniske årsager. Ydermere vil filteret stoppe til i forbindelse med selve rensningen over tid. Derfor anbefales det at udskifte filteret konsekvent hver 6. måned. Filtrene er testet til at rengøre over 10.000 liter (NFP Premium) eller 5000 liter (IFP Puro) vand.


"Kan filtre også slippe af med kalk?"
Ja, filtrene fjerner kalkpartiklerne fra vandet sammen med alle andre partikler ned til den specificerede filterfinhed (fx <0,45 μm for NFP Premium eller 0,15 μm for IFP Puro). Kalken, der er i opløsning, det vil sige mineralerne, forbliver i vandet. Kalk består hovedsageligt af calcium og magnesium - som er mineraler. Udtrykket "i opløsning" anvendes her på samme måde som når sukker opløses i vand. Kalkaflejringer på elektriske apparater, hvor der kun er brugt vand, der har været igennem Carbonit, vil som regel også blive væsentligt reduceret og aflejringerne blive betydeligt blødere.

 

 

"Fjerner filteret også mineralerne?"
Nej. Mineralerne (i opløsning) forbliver i vandet.

 

”Er det kompliceret at installere et Carbonit filter til vandforsyningsledningerne?”
Du kan selv installere vandrenseren VARIO på få trin.
Brugervejledning medfølger på engelsk.

Læs mere om produktet her:

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud