• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Brain booster

Brain booster

Brain booster

Efter at have beskæftiget mig med sundhed siden 2003 er jeg slet ikke i tvivl om, at det vigtigste organ, vi mennesker er i besiddelse af, er vores hjerne. Ingen hjerne, intet liv. 

Personligt tror jeg, at neurologiske sygdomme kommer til at sprede sig som steppebrande i fremtiden. Ikke kun fordi vi ikke får nok frugt og grønt, men i særdeleshed også fordi vi drikker og spiser bunkevis af sukker, kunstige sødemidler, tilsætningsstoffer og kemi. Vi drikker stadig for lidt vand, får for lidt sved på panden og har et alt for stressende og stillesiddende arbejde. Vi må som enkeltpersoner vedkende os ansvaret for vores egen ’styreboks’. Jeg er overbevist om, at vi selv kan gøre rigtig meget. En af de ting, vi med lethed selv kan gøre, er at presse eller blende verdens fornemmeste brændstof: juicer og smoothies. 

Amerikanske forskningsresultater viser, at juicer og smoothies kan nedsætte risikoen for Alzheimers, Parkinsons og demens med op til 76 %. Forsøget var baseret på 2.000 personer, som alle drak juice tre gange om ugen over en 10-årig periode. 

Fagtidsskriftet 'The journal of Nutritional Health and Aging' peger ligeledes på vigtigheden af fytokemikalier fra frugt og grønt til forebyggelse og behandling af mentale og neurologiske lidelser, som for eksempel dårlig hukommelse, Alzheimers og Parkinsons.

'The Annals of Neurology' rapporterer, at det også er klart, at inflammation og betændelsestilstande spiller en stor rolle i disse mentale udfordringer. 

Forskerne er ligeledes enige om, at der er en sammenhæng mellem frigørelsen af de frie radikaler i kroppen og en tidlig forandring af hjernens celler hos mennesker, der udvikler Alzheimers. Så hvis det store indhold af antioxidanter i frugt- og grøntsagsjuice kan feje de frie radikaler af banen, er det jo intet mindre end fantastisk! Forestil dig, hvilken effekt det har på din mentale skarphed.    

Brain Booster

Prøv f.eks. denne fløjlsbløde morgenmadssmoothie, der med stor sandsynlighed nok skal give dig ekstra lys på lystavlen. Ingefæren er kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber. Lecitingranulat styrker vores nervesystem, hjerne og hukommelse. Bær, frugt og spinat er sprængfyldt med antioxidanter, vitaminer, mineraler og ikke mindst fytokemikalier. Alle i rå og levende form, da de hverken er blevet kogt, stegt eller på anden måde forarbejdet. De sunde fedtsyrer fra valnødderne, avocadoen og hørfrøolien har ligeledes en enorm positiv effekt på hjernens funktion. Spis Brain Booster f.eks. i en dyb tallerken med 'drys' på.

Ingredienser
1 æble uden kernehus
3 cm ingefær
2 spsk. lecitingranulat
2 håndfulde frosne bær, f.eks. hindbær, jordbær, solbær, blåbær
1 banan – evt. frossen
10 valnødder eller mandler
½ avocado
1 håndfuld frisk eller frossen spinat
½ tsk engelsk lakridspulver
Isterninger og 1 spsk kvalitetsolie som f.eks. OIL by High on Life
3,5 dl ris- eller mandelmælk 

Fremgangsmåde
Alle ingredienser kommes i en blender og blendes i ca. 2 minutter. Tilføj mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud