• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Boller ser rødt
Boller med rødbede

(1 stemme)

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Brug juiceresterne fra din saftpresser til skønne hjemmebagte boller.


Disse boller er både lækre og dekorative med et rødt skær af rødbede og en lækker duft af æble. I denne opskrift, har vi brugt pulpen fra Hearbeat juicen. Du kan selvfølgelig bruge pulp fra lige den juice, du foretrækker.


Prøv andre plantebaserede retter og lækkerier fra Mads Bo's bog 'Super Simpel Sundhed'.

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 5 dl vand
  • Juicepulp (ca. 80-100 g)
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 5 dl hvedemel
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Put gær og vand i en skål og blød det op. Tilføj din juicepulp - vi har taget udgangspunkt i opskriften heartbeat .
  • Vær opmærksom på at fjerne kernehuset fra æblerne til din juice, når du skal bruge pulpen til efterfølgende madlavning.
  • Tilføj dernæst honning, salt, havregryn og rør sammen.
  • Tilføj hvedemel lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Den må gerne være lidt klæbrig. Mængden af mel afhænger af, hvor våd din pulp er.
  • Lad dejen hæve i 1 times tid.
  • Når dejen har hævet former du bollerne, enten i hånden eller med en ske, afhængig af dejens konsistens.
  • Bag dem på en bageplade i ovnen på 240 grader i ca. 10-15 minutter.