Fri fragt fra 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Black chili beans pizza
Glutenfri pizza

(9 stemmer)

Smagfuld og med undertoner af svampe er denne pizza den nye dreng i klassen. Sorte bønner kan virkelig noget. Faktisk kan det være rigtig rart med en bund med lidt smag, især når man bager meget glutenfrit. Her får du både smag og en fast, sprød konsistens.
Her får du både smag og en fast, sprød konsistens. Udover smag og konsistens har jeg kastet mig over sorte bønner da de indeholder ikke mindre en 21g protein pr. 100g, hvilket gør dem til en fantastisk proteinkilde. Sidst, men ikke mindst, indeholder bønnerne også både zink, jern, kalium, magnesium, fosfor, selen, K-vitamin og B-vitamin. Så er der pludselig dømt sund pizza.


Laves på få minutter på en Vitamix blender. Du finder flere sunde, glutenfrie og også veganske pizzadejs opskrifter under temaet, Pizza Power.


Find flere opskrifter du kan lave på din Vitamix i min bog ”PowerBlending” – Verdens hurtigste fastfood.

Portioner: 1 pizza
Tilberedningstid: 50 sekunder

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner i chili, skyllet og drænet
  • (eller 1 tsk. chiliflager til dine alm. sorte bønner)
  • ½ fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk quinoamel
  • 3 spsk fuldkornsmajsmel

Fremgangsmåde

  • Fremgangsmåde:
  • Blend alle ingredienser ved hastighed 7-8 i ca. 30 sekunder eller til massen er ensartet.
  • Tilsæt evt. mel igennem låget i toppen. Hæld den flydende dej ud på en bageplade. Husk at smøre dit bagepapir med olie, så slipper dejen let. Fordel massen så det bliver et tyndt lag.
  • Bag pizzabunden uden fyld i ca. 10-15 minutter ved 200 grader varmluft eller 230 grader alm. ovn.
  • Hvis dejen vendes før der kommes fyld på, bliver den endnu sprødere. Bag herefter din pizza 10-15 min. alt efter valgte fyld. Jeg kommer IKKE min pizza i ovnen igen med nedenstående fyld. Den er ment som en kold pizza.
  • Her har jeg pyntet med:
  • Min hjemmelavede rødbedehummus - du kan finde opskriften her, friske skiver avokado, friske spinatblade, ristede kikærter i soja og vegansk ostesauce.

  • (Opskrift på vegansk ostesauce: 200 ml vand, ½ tsk salt, 3 gavmilde spsk gærflager, 1 dl havregryn. Ønsker du en tykkere konsistens, kan du tilføje ekstra havregryn, 3 spsk ris-miso-pasta og 1 tsk salt. Jeg tilsætter havregryn igennem låget, så jeg kan vurdere tykkelsen undervejs.)

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud